El Consorci de Bombers de València es prepara per a la campanya forestal amb més de 850 efectius

El Consorci Provincial de Bombers de València comptarà amb més de 850 efectius per a la seua campanya estival contra incendis forestals.

Concretament, aquest dispositiu està integrat per 697 bombers professionals, 147 bombers voluntaris, 26 unitats de Bombers Forestals de Generalitat i 56 brigades de prevenció d’incendis de Divalterra de Diputació.

A més, el Consorci té previst un dispositiu especial de Reforç Forestal de bombers professionals i bombers voluntaris per als dies de màxim risc per incendis forestals, en els quals la Generalitat decrete Alerta 3 d’Incendis Forestals.

“Com cada any ens preparem per a afrontar la campanya forestal amb el reforç de personal que cada situació requereix així com els mitjans materials, però també demanem a la ciutadania la màxima precaució en les eixides a la muntanya per tal d’evitar els incendis» explica la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó.

Respecte als mitjans materials, el Consorci compta amb un total 140 vehicles, amb 52 vehicles autobomba, vehicles de transport de personal i càrrega i vehicles de comandament, així com una Unitat Mòbil de Comunicacions (UMC) amb funció de Lloc de Comandament Avançat (PMA), un vehicle que incorpora les últimes tecnologies en comunicacions i informàtica.

Així mateix el Consorci també coordina les 27 autobombes forestals i els 10 mitjans aeris de la Generalitat per a la província de València.

Durant la passada campanya forestal de l’any 2020, el Consorci Provincial de Bombers de València va intervindre en un total de 1.607 incendis rurals i forestals, comptabilitzats des del 15 de juny fins al 30 de setembre, sent la major xifra del període 2016-2020.

Respecte al 2021, en el que portem d’any, entre els mesos de gener a maig els efectius del Consorci han intervingut en un total de 1.108 incendis de vegetació, dels quals 1.019 són incendis de matoll, 42 incendis en urbanitzacions, 28 incendis forestals i 19 incendis en zona rural/forestal. Si comparem aquesta xifra amb la del mateix període del 2020 s’observa un notable augment, ja que entre gener i maig de l’any passat va haver-hi 884 incendis.

Encara que és ara, durant els pròxims mesos del període estival, quan s’espera que les xifres es disparen. Malgrat que la primavera ha sigut bastant humida, les previsions de l’AEMET apunta a un estiu més càlid del normal. Aquestes previsions meteorològiques, combinades amb la fi de l’Estat d’Alarma, fan preveure un estiu que s’anirà complicant a mesura que avance.

Per això, des del Consorci de Bombers de València se sol·licita a la ciutadania la màxima precaució en les eixides i activitats a la muntanya, ja que cal recordar que la major part dels incendis que es produeixen en el medi natural són d’origen antròpic. També es recorda la conveniència d’adoptar mesures de protecció en segones residències, com la creació de franges lliures de vegetació al voltant de la casa, i es recorda la prohibició de cremes agrícoles, vigent fins al 16 d’octubre.

RESUM DISPOSITIU

697 Bombers professionals del Consorci
147 Bombers Voluntaris del Consorci
26 unitats de bombers forestals de Generalitat
56 brigades de prevenció de Diputació de València
27 autobombes forestals de Generalitat i 10 autobombes forestals del Consorci
Mitjans aeris de Generalitat a la província de València: 6 helicòpters (2 amb unitat de bombers forestals helitransportada), 4 Avions tipus Air Tractor en les bases Aèries d’Enguera i Siete Aguas.

No hay comentarios

Dejar respuesta

uno × 4 =