El conseller Vicent Marzà inaugurarà l’exposició «Personatges» de Antoni Miró a Xàtiva

El proper 8 de març, a les 20 hores, a l’ex-convent de Sant Domènec, el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà i l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, inauguraran l’exposició «Personatges», del pintor alcoià Antoni Miró. Es tracta d’un recull de retrats de personatges coneguts de distints àmbits culturals i polítics als quals Miró ret homenatge a través del seu art. Es tracta, segons Santiago Pastor, autor del text de presentació de l’exposició, d’una sèrie de celebritats «amb una especial significació […] d’acord amb el propi sistema de valors i ideològic de l’artista». Entre els personatges retratats es troben Miguel Hernández, Joan Fuster, Antonio Gades, Ernesto «Che» Guevara o Vicent Andrés Estellés.

Són obres figuratives d’un marcat realisme que busquen «una estratègia d’identificació, selecció i apreciació personal» que no accentua tant la vessant de denúncia social i política pròpia de la trajectòria de Miró, per més que la simple presència icònica d’alguns retratats ja comporta una certa càrrega ideològica.

Segons Pastor, «Miró, posant davant de nosaltres aquestos personatges amb els quals ha establert una determinada connexió valorativa, vol informar-nos d’algunes claus del seu posicionament concret envers la realitat social, cultural i política que ens envolta. […] I ho fa, a més a més, agregant referents pròxims i llunyans, tant en l’espai com en el temps, indicant que la personalitat es modela en part en funció d’influències externes».

No hay comentarios

Dejar respuesta