El Club Voleibol Xàtiva continuarà representant a la ciutat per tota Espanya amb els equips masculí i femení

Es manté tota la plantilla del conjunt femení de la temporada anterior, destacant la reincorporació de la jugadora internacional xativina Patricia Calabuig Ruzafa. La plantilla masculina serà en part renovada respecte a la temporada anterior.

La temporada 2023-2024 del Club Voleibol Xàtiva es convertirà novament en un repte apassionant per a aquest arrelat club de Xàtiva, com a figura en les seues samarretes oficials: “Més de 50 anys”, més de cinquanta anys fent història, fent costat als seus equips masculins i femenins, sobretot. Cal recordar que el voleibol xativí ja comptava amb equips de dones en les dècades de 1950 i 1960, i a vegades en condicions socials complicades, però sempre s’ha intentat potenciar l’esport femení des dels seus orígens.
Destacar l’esforç organitzatiu i econòmic, que any rere any es realitza des del club, amb el suport de les institucions públiques, com l’Ajuntament de Xàtiva, la Diputació de València, i la Conselleria d’Educació Cultura i Esport, sempre a l’empara de la Comunitat de L’Esport, una iniciativa de la Fundació Trinidad Alfonso per a fer costat a l’esport d’elit valencià que representa a la Comunitat Valenciana a nivell nacional i internacional.
Falten Patrocinadors privats. Cal destacar i donar també les gràcies pel suport d’importants patrocinadors privats, les empreses que fan costat al voleibol de Xàtiva, com el cas de la cadena Familycash, l’empresa de gestió informàtica ARA, Clínica Dental Carralero, així com nombroses empreses col·laboradores. No obstant això, no és suficient, i el club lluitarà per incorporar més patrocinadors, buscant a les empreses de Xàtiva, de la comarca i de la província que estiguen interessades a fer costat a l’esport.
El Club voleibol Xàtiva, continuarà lluitant per mantindre una prestigiosa pedrera, molts dels esportistes formats en el club, acaben nodrint els primers equips, el masculí i el femení, i representant a Xàtiva en les lligues de plata espanyoles. Són competicions organitzades per la Real Federació Espanyola l’àmbit de la qual s’estén per tota Espanya. Aquesta temporada els equips de Xàtiva viatjaran a comunitats com Andalusia, Illes Canàries, Illes Balears, Melilla, Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat de Múrcia i la Comunitat Valenciana, i els equips que classifiquen de la base podran viatjar a Galícia, Castella-Lleó i altres comunitats. Per tant, un dels desafiaments més importants i objectiu essencial del club, serà mantindre i millorar el treball de formació dels equips de base, amb l’objectiu de formar esportistes compromesos amb el club, i que puguen adquirir el nivell tècnic necessari.
Un projecte estable. Vint-i-tres anys consecutius en lligues nacionals. El Familycash Xàtiva masculí complirà la seua novena temporada consecutiva en la superliga2 (lliga de plata espanyola), aspecte que és necessari destacar per a una població pròxima als trenta mil habitants i que competeix amb la majoria dels equips de capitals de província. Com sempre comptaran amb una plantilla nodrida de joves jugadors formats en la pedrera xativina, i amb alguns fitxatges que li donaran a l’equip el plus de qualitat necessari. L’equip masculí serà dirigit, pel jugador internacional veneçolà Daniel Mata Espinoza, que ha jugat en els primers equips de Veneçuela i d’Espanya. És un honor poder comptar en el club amb un tècnic i jugador tan rellevant. La passada temporada el Familycash Xàtiva voleibol va aconseguir situar-se en una excel·lent quarta posició de la classificació. Enguany l’equip estarà capitanejat per Borja Reyes, Guillem García i Rubén Martínez entre altres.
El Familycash Xàtiva femení afrontarà la seua setena temporada consecutiva en la superliga2, la qual cosa també suposa un gran repte per mantindre l’equip referent de la branca femenina. El primer entrenador serà Quique Mateu Borox, que després de la seua retirada com a jugador del primer equip, i sent entrenador dels equips de base de Xàtiva, passa també al paper d’entrenador principal, en un projecte il·lusionant. Seran setze jugadores a les seues ordres. S’ha aconseguit mantindre el bloc complet de la temporada anterior, van fer un treball intens, adquirint major experiència en la categoria, i van lluitar fora mida als ordes de Rafael Mora Ribera, que passa a ser el nou director tècnic. Destaquem les incorporacions de Laura Navarro després de la seua greu lesió, i sobretot la incorporació de la canterana de Xàtiva i internacional: Patricia Calabuig Ruzafa, que torna al seu club d’origen, després del seu periple per equips de la lliga professional com el Madrid Chamberí i el Kiele Socuellamos, i les seues convocatòries amb la Selecció Espanyola Absoluta. Patricia torna a la seua casa, per a aportar experiència a l’equip, i també per a convertir-se, sobretot, en un referent per a les jugadores de la pedrera xativina, que tantes alegries ens van donar la temporada passada.
La Real Federació Espanyola de Voleibol, configura les lligues en tres grups, el Familycash Xàtiva voleibol de superliga2 masculina queda en el grup C, i debutarà en la primera jornada en el pavelló de Voleibol de Xàtiva contra el Futbol Club Barcelona, el dissabte 7 d’octubre de 2023 a les 19.15 hores. En el cas de l’equip femení de superliga2, el conjunt de Xàtiva ha quedat també enquadrat en el Grup C, i la primera jornada es desplaçaran a Las Palmas de Gran Canaria per a disputar la primera jornada contra el CV Guia Las Palmas
Les lligues regulars començaran el 7 d’octubre de 2023 i finalitzaran la primera fase el 6 d’abril 2024. En la primera setmana de gener de 2023 es disputaran les Copes Príncep i Princesa d’Astúries per als primers classificats en la primera volta. La Copa Comunitat Valenciana de voleibol per a equips que disputen categories nacionals donarà principi el dia 2 i el dia 9 de setembre, s’informarà dels horaris concrets i els rivals.

No hay comentarios

Dejar respuesta