El Club Bàdminton Xàtiva cau en octaus de final en el Campionat d’Espanya

El passat cap de setmana es va disputar en la localitat castellanoleonesa de Palència els Campionats d’Espanya de Bàdminton de les categories Sub-11 i Sub-19. El Club Bàdminton Xàtiva va viatjar fins allí amb un grup de tres esportistes; Maria Sanz, Vicent Molina i David Polop que havien obtingut la seua classificació en les proves de dobles mixta, dobles femení i dobles masculí.

Del 25 al 27 de novembre el Pavelló Municipal d’Esports de Palència va acollir als 191 esportistes inscrits en el torneig, que era obert a tots els jugadors en la categoria Sub-11 i per rànquing en la Sub-19.

Comencem la crònica d’aquest campionat nacional amb la jornada del divendres 25 de novembre on els primers a saltar a les pistes van ser David Polop i Vicent Molina, en la prova de dobles masculins, contra la parella formada per Jofre Comella i Marcos García, que partia com a cap de sèrie número dos en aquest C. Espanya i una de les favorites per al títol. Els xativins malgrat ser una parella sòlida i presentar batalla en cadascun dels ral·lis disputats va ser superada després de 20 minuts de trobada per 21-11 i 21-9, quedant els xativins fora del torneig en la ronda de vuitens de final, perquè aquest es disputa a eliminatòria directa des de la primera de les rondes.

A les 16.00 h de la tarda va ser el torn de la prova de dobles femení on María Sanz al costat de la seua companya del C.B Drop València, Lucía Chorques van tenir igual fortuna que els seus companys en quedar aparellades amb les caps de sèrie número u, que a més són de la Comunitat Valenciana. Així doncs, la ronda de vuitens de final ens va oferir la trobada entre les valencianes Maria Sanz i Lucía Chorques enfront de les alacantines Ana Caballero i Elena Paya. Un partit difícil, però que es podia lluitar i intentar donar la sorpresa. El primer set pese al bon fer de Maria i Lucía va caure del costat de les alacantines per 21 a 12. En el segon les coses van canviar i les valencianes van poder atacar els punts febles d’Ana i Elena per a portar el resultat final, encara que no favorable, fins al 21-18 i estar molt prop de forçar el tercer set.

La jornada va concloure amb els partits referents a les proves de dobles mixts, cap a les 20.00 h, on tornaven a entrar en acció els jugadors del C.B Xàtiva, Vicent Molina i Maria Sanz, que es van enfrontar a la parella eivissenca formada per Ricardo Retting i Carmen María Jiménez, que encara que no partia de cap de sèrie era una de les candidates al títol tal com va succeir el diumenge 27, tancant un torneig on no han cedit cap set. Tornem als xativins que malgrat que van lluitar tots els punts i van intentar buscar per activa i passiva alguna fissura en el joc dels balears al llarg dels dos sets no van poder frenar als que a posteriori serien els nous campions d’Espanya.

Després de l’eliminació prematura dels xativins el treball no va cessar i les dues jornades restants les van dedicar a la visualització dels partits més rellevants i destacats. Posteriorment, els jugadors i tècnic van buscar establir uns objectius de millora de cara a la temporada 2023 on els representants xativins seran del grup d’esportistes que afronten el seu segon i últim any en aquesta categoria, buscant realitzar un paper més destacat si la sort els somriu més que en l’edició 2022.

Concentració preparatòria C.Espanya Sub-15

Diumenge passat 27 de novembre el Pabellon Municipal Francisco Ballester de Xàtiva va acollir una concentració d’esportistes de la categoria Sub-15 amb l’objectiu de preparar el pròxim Campionat d’Espanya de Bàdminton de la categoria Sub-15 que se celebrarà a Huelva del 2 al 4 de desembre.

La concentració va estar dirigida pel tècnic del C.B. Sant Ferran de València Juan Fernández i va comptar amb l’ajuda de Vicent Castillo (C.B. Teulada) i Inma Aparicio del C.B Énguera. La concentració va comptar amb la presència de 14 esportistes (Énguera, Teulada, Drop València, Sant Ferran de València i Xàtiva), dos d’ells amb la funció d’espàrring per a ajudar a la resta d’esportistes.

La primera part de la sessió de 3 hores es va dedicar a l’apartat tècnic i tàctic i la segona part a la disputa de partits tant d’individual com de dobles.

Redacció i Fotografies: Javier Alcázar Tomás.

Agenda esportiva

Campionat d’Espanya de Bàdminton Sub-15.

L’activitat esportiva d’alt nivell no cessa i el dijous 1 de desembre, els jugadors Ximo Torres i Sarai Ramón partiran cap a terres andaluses per a participar en el Campionat d’Espanya de Bàdminton corresponent a la categoria Sub-15 que es disputarà en la localitat de Huelva del 2 al 4 de desembre de 2022.

El Poliesportiu Municipal Palos de la Frontera acollirà durant els tres dies de competició a un total de 133 esportistes procedents de tota la geografia espanyola.

Campionat d’Espanya de Bàdminton Sènior.

D’altra banda, els esportistes de categoria sènior de l’entitat xativina viatjaran fins a Astúries on es disputarà del 2 al 4 de desembre el Campionat d’Espanya de Bàdminton Sènior. El Club Bàdminton Xàtiva comptarà amb la presència de cinc dels seus esportistes més destacats com són; Carlos Martínez, MJosé Mompó, Julio Martín, José Luis Llopis i Santiago Villanueva.

El torneig reunirà el no-res menyspreable xifra de 287 esportistes repartits entre totes les categories que es posaran en competició a partir del dia 2 de desembre.

1a Jornada provincial dels «Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana» en la categoria aleví.

Finalment, però no per això, menys important, perquè es tracta dels futurs representants del club en esdeveniments importants, els esportistes de les categories Benjamí i cadet iniciaran la competició provincial dels «Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana» el dissabte 3 de desembre en la localitat d’Énguera on està previst que hi haja una nodrida representació del C.B. Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta