El Club Bàdminton Xàtiva acumula 22 medalles el passat cap de setmana

12 metalls en la jornada del dissabte en el TTR de Categories Inferiors i 10 en el Màster Sènior del diumenge.

TTR de Categories Inferiors El Campello.

El cap de setmana va donar inici amb el desplaçament de tretze esportistes de categories inferiors del club xativí fins a la localitat alacantina del Campello on es reprenia la competició a nivell autonòmic amb la celebració del TTR de Categories Inferiors que va reunir 87 jugadors en el Pavelló Municipal d’aquesta localitat.

Els esportistes del Club Bàdminton Xàtiva van mostrar un bon rendiment al llarg de tota la jornada del dissabte que se saldo amb la consecució de dotze medalles.

Iniciem la nostra crònica per la categoria Sub-13 on els nostres esportistes destacar-vos plenament. D’una banda Martina Molina aconseguia la medalla d’or en la prova d’individual femení després d’imposar-se en la fase de grups i obtenir la primera posició del grup Al fet que la porto fins a la final de manera directa on es va enfrontar a l’esportista del C.B Teulada María Magdalena Ortolá a la qual va superar en dos sets per 21-18 i 21-12.

En la prova d’individual masculí van competir Arnau Ballester de la categoria Sub-11, que es va veure obligat a pujar de categoria per l’absència de competidors de la seva mateixa edat, i Feliu Terol. En el cas d’Arnau no va poder superar la fase de grup, però es va esforçar al màxim i li va servir com a experiència de cara a la pròxima temporada on competirà ja en Sub-13. Per part de Feliu Terol es va classificar com primer del grup B que li va suposar el passi a la final enfront del jugador del C.B Teulada Elias Ivars. La trobada va ser de màxima igualtat en el primer set que va caure del costat del xativí per 20-22. Va començar el segon set amb un claríssim avantatge de Feliu, de més de deu punts, però el xativí no la gestiono adequadament i el jugador de Teulada va donar la volta al marcador per a tancar el set per 21-18. En el tercer i definitiu set la igualtat va ser la tònica regnant fins als últims ral·lis on el xativí tom dues males decisions que unides a dos errors no forçats li van relegar a la segona plaça en cedir per 21-17 després de 45 minuts de trobada.

En la prova de dobles mixt Martina Molina i Feliu Tero van aconseguir ple de victòries i amb això pujar-se a l’alt del podi per a penjar-se la medalla d’or. Arnau Ballester al costat de Laia Giner van aconseguir el bronze en aquesta mateixa prova.

Torn per a la categoria Sub-15 on l’esportista Sarai Ramón quedo fora del quadre final després d’aconseguir la segona plaça del grup, però mostrant un bon acompliment en totes les trobades disputades. Mateixa sort per al seu company de dobles, Ximo Torres que també va aconseguir la segona plaça del grup C i no va poder accedir a la fase final. Xavi Roca tampoc aconsegueixo superar la fase de grup.

En la prova de dobles mixt Sarai i Ximo van parir com a caps de sèrie número u i es van jugar el passi a la final enfront de la parella formada per Leyre Simón i Lucas Valles en un partit de gran intensitat en el qual després de 41 minuts cedien els xativins per 21-13, 19-21 i 21-15.

Tanquem la categoria Sub-15 amb el bronze de Xavi Roca al costat d’Álvaro Ruiz en la prova de dobles masculí.

La categoria Sub-17 va tornar a donar alegries al club xativí perquè els esportistes van aconseguir uns destacats resultats. D’una banda, Andrea Orquín en la prova de dobles femení al costat de la seva companya Sara Sáez del C.B Drop València es penjaven l’or després de superar la fase de grups i derrotar en la final a la parella Julia Albertos i Ángela Viray del C.B Sant Ferran de València per 21-15 i 22-20.

En la prova de dobles masculí els germans Cims van aconseguir superar a totes les parelles de la categoria per a fer-se amb la primera plaça, no sense algun esglai, degut mancant concentració, que els va complicar la tasca més del necessari.

En l’apartat individual d’aquesta categoria Marcos Cimas va obtenir la primera plaça del grup A i el seu germà Jesús va estar molt a prop, però va caure en la trobada decisiva enfront de Unai Martínez per un ajustat 18-21, 21-13 i 21-19 que el va deixar fur de la fase eliminatòria. Marcos va accedir a la final de manera directa per partir com a cap de sèrie, allí es va veure les cares amb el jugador del club local Miguel Paya, que acabo imposant-se per un clar 21-8 i 21-15, havent-se de que conformar el xativí amb la plata.

En el costat femení, Andrea Orquín va aconseguir la plata després de realitzar una gran fase de grup que la va portar a disputar les dues trobades a tres sets remuntant en totes dues ocasions un primer set en contra i arribant als 40 minuts per trobada posant en manifest el seu gran estat de forma. Ja es va mesurar a la jugadora valenciana Carmen Pérez a la qual supero per 21-11 i 21-16, accedint a la final on l’esperava Sara Llopis que la supero per 21-10 i 21-9.

Arribem al final d’aquesta crònica i ho fem amb els esportistes de la categoria Sub-19 que també van aconseguir uns destacats resultats.

En les proves de dobles destaquem l’or aconseguit per Vicent Molina i David Polop que novament aconseguien pujar a l’alt del podi, no sense haver d’esforçar-se al màxim, ja que les parelles rivals van posar les coses molt complicades als xativins. Aquests van iniciar el torneig enfront de la parella formada pel xativí Hugo Medina i el jugador del C.B Teulada Gines Valls que s’imposaven en tres sets a David i Vicent, posteriorment una petita lesió de Gines obligo a la seva retirada deixant via lliure a David i Vicent.

No deixem les proves de dobles on Maria Sanz i Lucía Chorques del C.B Drop València aconseguien la segona plaça i amb això la plata després de caure enfront de les alacantines Inés Costero i Belén Guardiola.

Tanquem el repàs als dobles amb el dobles mixt on la parella formada per Vicent Molina i Maria Sanz va haver de conformar-se en aquesta ocasió amb el bronze després d’un torneig on no van aconseguir la fluïdesa habitual en el seu joc.

Posem punt final amb la participació individual masculina on David Polop i Hugo Medina van quedar segons i tercers dels seus respectius grups quedant sense possibilitat d’accedir a la fase final del torneig en aquesta ocasió.

Màster Sènior València.

La jornada dominical del passat 23 d’octubre estava reservada per a la disputa del Màster Autonòmic Sènior en la localitat de València. Fins allí es van desplaçar sis esportistes del Club Bàdminton Xàtiva per a competir al costat de la resta de participants sumant un total de 50 esportistes inscrits.

L’escenari triat per a la disputa d’aquest torneig va ser el Pavelló Municipal Fuensanta on a partir de les 9.30h va començar una intensa jornada que resumim a continuació.

Comencem en aquesta ocasió per la categoria D, on en la prova d’individual masculí Santiago Villanueva i Carlos Martínez van disputar la final del torneig en un partit de 45 minuts de durada que es va decantar del costat se santiago després de tres sets per 21-14, 20-22 i 21-13. Els xativins es feien amb l’or i la plata. En la prova de dobles masculí Carlos i Santiago van formar parella i es van disputar la primera plaça enfront de la parella del C.B Sant Pere de Benissa formada per Robert De Koning i Anthony George Walter Hobbs que s’imposaven als xativins en un igualat primer set per 21-19 obrint el camí per a anotar-se el segon per 21-13. Els xativins sumaven el seu segon podi de la jornada.

Torn ara per als esportistes de la categoria C1 on l’entitat xativina està representada per José Luis Llopis que va participar en les proves d’individual i dobles masculí. En la primera d’elles va partir com a cap de sèrie número u i va aconseguir la primera plaça del grup A i la passada al quadre final on s’enfronto en semifinals a Juan Carlos Hintze a qui va derrotar en una intensa trobada per 12-21, 21-19 i 21-19. S’assegurava la disputa de la final que ho va enfrontar al albaceteño Miguel Serrano que va arribar molt més fresc a la final per a fer-se amb l’or després de derrotar a José Luis per 21-11 i 21-17. El xativí va lluitar fins al final i va estar prop de forçar el tercer set, però finalment va haver de conformar-se amb la plata.

En la prova de dobles masculí va formar parella amb el jugador del C.B Teulada Juan Carlos Hintze quedant enquadrats en el grup B on van aconseguir imposar-se en els tres partits disputats i van aconseguir el passi a la final enfront del duo format per Gary Clark i Miguel Serrano que es feien amb l’or després de la retirada de Juan Carlos i José Luis, a causa de la lesió del jugador del C.B Teulada.

Passem a la categoria B1 i B2 on Julio Martín i Juan Antonio López es van imposar en tots els partits disputats en el grup de la competició per a penjar-se la medalla d’or en la prova de dobles masculí B2. En la prova de dobles mixt Mª José Mompó i Julio Martín van aconseguir penjar-se una nova medalla d’or després de superar a la resta de parelles. També en aquesta prova Daniel Meseguer i Mónica Manrique (C.B Sant Ferran de València) van aconseguir la tercera plaça.

Tanquem el repàs a la categoria B1 i B2 amb la prova d’individual masculí on la tercera plaça va ser per a Daniel Meseguer que participava per primera vegada en una competició oficial de bàdminton.

Acabem el resum de la jornada del diumenge amb la categoria A1-A2 on Mª José Mompó va participar en la prova de dobles femení, però en aquesta ocasió va formar parella amb l’esportista del C.B Sant Ferran de València Mónica Manrique, a causa de l’absència de Silvia Rueda. Van tancar la jornada amb un bronze.

Redacció i Fotografies: Javier Alcázar Tomás.

Agenda esportiva

Nit de l’esport Inclusiu

Dijous que ve 27 d’octubre l’esportista Selenia Pla i la tècnic MªJosé Mompó es desplaçaran fins a Madrid per a assistir a la Nit de l’esport Inclusiu que organitza la Fundació Sanitas i a la qual han estat convidades per part de la Federació Espanyola de Bàdminton (FESBA) pels resultats i el treball que aquesta realitzant en els últims anys Selenia Pla.

No hay comentarios

Dejar respuesta