El Club Atletisme Xàtiva Orientació domina la categoria M-21B

Els orientadors xativins aconsegueixen fins a 7 medalles entre les tres proves de la LACV en el Trofeu Baix Segura.

            El passat cap de setmana del 23 i 24 d’octubre es van disputar tres proves dins del Trofeu Baix Segura que pertanyien a la 5ª, 6ª i 7ª prova de la Lliga Autonòmica (LACV) i que van estar organitzades pels clubs Alacant-O i CO Sant Joan d’Alacant i que acolliren al voltant de 200 orientadors per a cadascuna de les proves.

Al final, del CAX Orientació es van desplaçar fins a terres alacantines un total de 6 orientadors, ja que continuen lesionats Paco Aragón i Carles Sànchez. Les lesions també aparegueren durant la cursa, ja que Neus Carboneras (F-35), tingué problemes al turmell, la qual cosa no li va permetre finalitzar la carrera de Llarga Distància pel matí i malgrat intentar la carrera Sprint per la vesprada tampoc la va poder finalitzar. Mentre, Vicent Vercher (M-35) que continua en molèsties en els genolls, sols va poder finalitzar la cursa del matí, on aconseguia la 7ª posició.

Ara bé, ha estat en la categoria M-21 Senior B on el CAX Orientació  demostrava un nivell molt competitiu ja que ha aconseguir un total de 7 medalles entre les tres proves de la LACV.

El dissabte 23 d’octubre, al matí se celebrava la 5ª LACV, la prova de Llarga Distància en el paratge del Molar d’Elx, i transcorria per un terreny amb vegetació baixa i pi mediterrani amb una elevada profusió de camins i sendes i zones amb molts forats que permetia una alta velocitat de carrera només limitada per un sòl molt trencat i pedregós. En aquesta prova, Paco Benito aconseguia la 2ª posició i Edu Sanchis la 3ª. Malauradament, Pepe Prats i Oscar Barberà erraven en una de les balises i quedaven sense puntuar.

El mateix dissabte per la vesprada, es disputava la 6ª LACV, una prova Sprint més de bosc que urbana pel parc del Recorral en Rojales on la velocitat de la carrera va ser molt alta a la majoria de les zones i on es precisava una interpretació de detall de mapa. En aquesta prova, el CAX Orientació feia ple amb Oscar Barberà en 1ª posició, Edu Sanchis en 2ª i Pepe Prats en 3ª. Paco Benito arribava en la 6ª posició.

El diumenge 24 d’octubre, corresponia la 7ª LACV de Mitja Distància per San Fulgencio on sols es desplaçaven dos orientadors del CAX Orientació. El terreny fou bàsicament urbà la qual cosa permetia carreres ràpides però que necessitaven una bona lectura per a triar la millor ruta possible i acabava amb un interessant laberint. Els resultats de la carrera van ser molt bons ja que Edu Sanchis aconseguia la 1ª posició i Oscar Barberà la 2ª.

En definitiva, en les tres proves LACV, en la categoria de M-21 Senior B el CAX Orientació ha aconseguit 2 medalles d’or, 3 plata i 2 bronze. 

Després d’aquestes tres proves de la LACV, el CAX Orientació suma un total de 1.483’94 punts i es manté en el 9é lloc de la taula. A nivell individual, en la classificació de la categoria M-21B, Oscar Barberà continua en la segona posició i Edu Sanchis puja fins a la 4ª posició.

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 × tres =