El CEIP Padre Moreno de Moixent continua caminant per Europa grácies als Projectes Erasmus+

Amb la intenció d’internacionalitzar el col·legi i millorar la qualitat de l’ensenyança i l’aprenentatge en 2018 un grupet de docents van començar la participació en el programa Erasmus+.

En un primer moment anava dirigit a formació en països europeus del professorat, mitjançant cursos o visites a altres centres per a millorar la competència lingüística, intercanviar experiències i aprendre d’altres sistemes educatius.

Alguns dels llocs visitats han sigut: Peñafiel (Portugal), Florència (Itàlia), Dublín (Irlanda), Atenes (Grècia), Palermo (Itàlia).

Per al centre, «aquestes primeres mobilitats van ser tot un èxit, promogueren un canvi de mirada educatiu i augmentaren el nombre de mestres implicats. A més, el col·legi es va convertir en pioner en projectes Erasmus arribant a fer formació al CEFIRE sobre aquest tipus de iniciatives i sobre el Patrimoni cultural de Moixent, tot gràcies a la col·laboració de les diferents corporacions municipals i locals.

L’any passat vam aconseguir l’Acreditació Erasmus +, una distinció al nostre centre que ens facilitarà continuar obrint camí a nous intercanvis i cooperacions amb altres nacions fins 2027, i donar així a conèixer la nostra localitat a Europa. Aquest curs hem donat un pas més, aconseguint l’objectiu que ens havíem marcat des d’un principi, fer que l’alumnat siga el vertader protagonista d’aquest projecte».

«En setembre de 2022 contactarem amb un col·legi d’Itàlia amb els que els alumnes de 6é han estat intercanviant postals, vídeos explicatius sobre les dues poblacions i la seua cultura. A més, s’han realitzat videoconferències on els xiquets i les xiquetes s’han pogut vore i preguntar-se curiositats per a conèixer-se millor, i tot amb l’anglès com a llengua de comunicació».

Com a colofó, un grupet de vint alumnes de 6é va visitar aquest col·legi situat a la regió de Sicília a Itàlia. Com tots els nous reptes ho afrontarem amb molta il·lusió però amb certa incertesa, encara que al remat va resultar una vivència molt enriquidora, de la que hem aprés molt i de la que volem millorar per a properes mobilitats.

L’Equip Directiu actual molt implicat en aquest projecte van realitzar l’última mobilitat del curs 2022/23 al juliol passat. Aquesta es va realitzar a Berlín, Alemanya i va consistir en un curs estructurat sobre noves tecnologies aplicades a les aules del segle XXI, sent la llengua vehicular l’anglès.

EL futur del CEIP Padre Moreno passa per continuar caminant per Europa, baix els principis bàsics dels Projectes Erasmus: inclusió, diversitat, pràctiques responsables i sostenible, la transformació digital i la participació democràtica, amb el suport de tota la Comunitat Educativa.

No hay comentarios

Dejar respuesta