El CAX Orientació escala fins la 7ª plaça en la Lliga Autonòmica de la Comunitat Valenciana

Martin Aragón i Arnau Benito debuten en la categoria M-12.

            Aquest cap de setmana del 7 i 8 de maig ha estat molt complet i profitós per al CAX Orientació que ha participat en les proves de Xèrica i de Balsa de Ves.

El dissabte pel matí, la xicalla del club participava en la 4ª prova de la Lliga Escolar Intercomarcal de València que se celebrava en Xèrica on realitzaren diversos jocs d’orientació i les dues carreres (curta i llarga) on s’ho passaren molt bé jugant, corrent i aprenent la interpretació del mapa pels carrers del barri històric de la població castellonenca.

Després de descansar i agafar forces en l’àrea recreativa de l’embassament del Regajo, el grup del CAX Orientació format per 23 persones es va desplaçar fins al paratge del Barranc de Mataburros de Xèrica per a participar en la 4ª LACV i Campionat Autonòmic de Mitja Distància. La prova de la vesprada, i del matí, van estar organitzades pel Club Esportiu Aventura Verd3.

Ens trobarem un mapa d’una àrea boscosa gairebé íntegrament, amb pendents moderats i molt variats graus de progressió on destacaven la gran quantitat d’elements artificials -algunes, restes de la Guerra Civil- com tallats (murs de contenció), trinxeres, forats, coves, monticles, ruïnes, etc. Orogràficament, diversos barrancs travessen el mapa i pel que fa a la vegetació, destacava el bosc de pi esquitxat amb alguns cultius i vegetació baixa incloent espècies com garric i argelaga.

Els més menuts del CAX Orientació van participar en la carrera de promoció Open Groc on acompanyats d’adults continuaven el seu aprenentatge i disfrutaven de la prova i de la búsqueda de balises. Cal destacar, que Arnau Benito i Martin Aragon debutaven en la categoria M-12 on continuen la seua formació i completaren la cursa amb una 4ª i 5ª posició, respectivament.

En la categoria Open Taronja, Lucia Cucarella obtenia la 5ª plaça

En categories oficials, Domi Fraile, en F-21B, arribava en la 8ª posició. En categories masculines, Edu Sanchis, en M-21A, entrava en el 5é lloc; Paco Benito, en M-21B, finalitzava en el 8é lloc; en M-35, Carles Sànchez aconseguia travessar la meta en 5ª posició i Pepe Prats es deixava per marcar una de les últimes balises; Paco Aragón, en M-45, entrava en 5é lloc. 

Per equips, el CAX Orientació va aconseguir la 6ª posició amb una puntuació de 377.05 punts cosa que li permet escalar dues posicions en la classificació i arribar a la 7ª posició de la taula amb 1.499’51 punts. Malgrat comptar amb 8 orientadors federats, els resultats del CAX Orientació estan sent molt bons en aquest inici de temporada. En la classificació individual, cal destacar que tots els orientadors del CAX es troben entre els 10 primers de les seues categories i es pot destacar el 3r lloc d’Edu Sanchis en M-21A, el 4t lloc en M-21B de Paco Benito i el 5é de Carles Sànchez en M-35.

Sense temps per a descansar, el diumenge 8 de maig, tres components del CAX Orientació és desplaçaven a Balsa de Ves en la província d’Albacete per a participar en la 5ª LACV i 3ª LSE en la prova de Llarga Distància que organitzava el club BMT Casas de Ves.

            Es trobaren un terreny amb desnivell suau on la brúixola va ser un element fonamental i on la lectura de mapa era imprescindible per la quantitat d’elements cartografiats. D’altra banda, era un terreny típic de la zona, amb vegetació baixa, on el terra és dur i hi havia moltes pedres soltes.

Els resultats foren els següents: en M-21A, Oscar Barberà creuava la meta en 8ª posició i Edu Sanchis en el lloc 10; en M-21B, Paco Benito finalitzava en la 26 posició.

Al finalitzar la cursa, es van entregar els premis de la Lliga Sud-Est de la Temporada 2021, on Oscar Barberà recollia el diploma acreditatiu de 3r classificat de la categoria M-21B.

Open Internacional Orientació Costa Blanca – La Nucia

El cap de setmana del 14 i 15 de maig, el CAX Orientació es desplaçarà a La Nucia, on es disputaran una prova Sprint pels seus carrers  i una de Distància Intermitja pel paratge El Captivador, corresponents a la 6ª i 7ª LACV, i la 4ª LSE. Aquestes proves les organitzaran el Club d’Orientació La Nucia i el club Universitat d’Alacant.

No hay comentarios

Dejar respuesta