El CAX Orientació es prepara per a la nova temporada 2023

El club xativí creix i estarà format per un total de 16 orientadors i orientadores federades.

El CAX Orientació ja ho té tot a punt per començar la temporada 2023. Aquestes primeres setmanes de gener ha estat planificant la temporada i entrenant amb molta il·lusió i les piles ja estan carregades al màxim. Enguany, a l’equip que estava format per Paco Aragón, Óscar Barberà, Paco Benito, Neus Carboneras, Domi Fraile, Pepe Prats, Carles Sànchez i Edu Sanchis, es reincorpora Vicent Vercher, recuperat de la lesió que l’apartà de la competició la temporada passada. Noves incorporacions, unes que ja venien practicant l’orientació en categories Open com Lucia Cucarella i altres de nou com Edu Reig, Carles Llopis i Cristina Mompó. Però, sobretot, allò que ens fa molta il·lusió és la decisió que han pres alguns dels més menuts del club, i així en formaran part de l’equip del CAX Orientació, i són les incorporacions de Martin Aragón, Vera Aragón i Arnau Benito. En total, el club passa del 8 federats la temporada passada a un total de 16 orientadors.

El CAX Orientació participarà en les proves de la LACV (Lliga Autonòmica de la Comunitat Valenciana), en la LSE (Lliga del Sud-Est) i en la LEO (Lliga Espanyola d’Orientació). La LACV té fins a 15 proves que es realitzaran al llarg de la geografia del País Valencià i fins i tot algunes proves seran en comunitats autònomes limítrofes ja que algunes de les jornades coincideixen amb la LSE que enguany té 9 proves. L’objectiu del CAX Orientació és centrar-se en la LACV i millorar el 8é lloc de la classificació del 2022. Per altra banda, en la LEO, la temporada 2023 consta de 9 proves que se celebren en caps de setmana (un dia, la prova de mitja distància, i l’altre, la de llarga distància) en el País Valencià, Múrcia, Andalusia, Extremadura, Aragó, Castella i Lleó, Castella La Manxa i en Portugal. El CAX Orientació, que es troba en la 3ª divisió de la LEO, està estudiant la possibilitat de desplaçar-se a algunes d’aquestes proves per poder continuar aprenent i gaudir de l’ambient de les proves de la LEO.

El CAX Orientació ja està comptant els dies, i el proper cap de setmana, 4 i 5 de febrer, arranca la 1ª prova de la LEO que se celebrarà en els paratges alacantins de la Donzella d’Onil i en el Plano de Sax. La prova que està organitzada pel club COLIVENC d’Onil i la FEDOCV (Federació d’Esport d’Orientació de la Comunitat Valenciana) i correspon al XII Premi Internacional d’Orientació de la Comunitat Valenciana  – Vila d’Onil i, té caràcter internacional ja que els resultats són vàlids per al rànquing mundial de l’esport d’orientació, el World Ranking Event (WRE). Les poblacions d’Onil i Sax acolliran les proves de Mitja, Llarga distància i Sprint on participaran més de 1.200 orientadors que venen de més de 12 països i es donaran cita al voltant de 100 clubs d’orientació. Una bona representació de la secció d’orientació del CAX participarà en aquesta prova.

I sense temps de recuperació, el CAX Orientació debutarà en la 1ª LACV /1ª LSE que se celebrarà el diumenge 12 de febrer per terres murcianes, en concret per la localitat de Yecla, i estarà organitzada per el Club Lorca-O.

No hay comentarios

Dejar respuesta