El Castell de Xàtiva albergarà el Festival Jazz & Cooking el proper dissabte 22 d’octubre

La jornada, amb entrada gratuïta, unirà durant dotze hores ininterrompudes concerts i actuacions musicals amb demostracions gastronòmiques

El Castell de Xàtiva serà protagonista el proper dissabte 22 d’octubre del Festival «Jazz and cooking Fest» que unirà a la fortalesa la millor música amb la gastronomia més innovadora. Aquest dimarts s’ha presentat la jornada amb la participació de la regidora de Turisme Raquel Caballero i del responsable del festival Pablo Correa.

«Aquest festival pretén donar a conèixer el territori valencià a través dels seus municipis turístics, però al mateix temps també la música que realitzen els professionals i les agrupacions musicals valencianes i els productes gastronòmics locals» ha manifestat la regidora de Turisme Raquel Caballero, qui ha assegurat que «és un gran plaer ser un dels primers municipis que acull aquest festival i esperem que tinga molt d’èxit perquè compta amb músics de renom i una bona oferta gastronòmica per dinamitzar el Castell, que és l’emblema de la nostra ciutat».

La jornada, que se celebrarà al pati d’armes del Castell de Xàtiva i tindrà entrada gratuïta, s’iniciarà a les 12 hores i es celebrarà ininterrompudament durant un total de dotze hores. Pel que fa als esdeveniments musicals, a les 12:30h actuarà la banda local ACDX Dixie Band mentre que a les 17:30h serà el torn de Pau Ortolá Hammond Trio i tancarà la cita Javier Vercher Grupo (22h). A més a més també es comptarà amb Djs com Giorgio Bonetti (15h) i Falomir Trio (19h). Respecte a les cites culinàries, Francisco Perucho, del restaurant La Talaia del Castell, realitzarà un show cooking a les 12:30 hores mentre que a les 19 hores serà el torn del chef Miguel Ángel Ruiz. També es podran degustar productes locals a les 14:30 i les 20:30 hores.

«Portem vàries edicions d’aquest festival i volíem estendre’l a tota la província, per això arranquem aquest any amb ciutats com Xàtiva, amb sobrada experiència en turisme gastronòmic i musical» ha indicat el responsable del festival Pablo Correa, qui ha indicat que «el format considera artistes tant a músics com a cuiners. Tractem de que hi haja un fil que connecte ambdues experiències al llarg de tota la jornada».

Cal destacar que degut a l’afluència de gent que s’espera, la carretera del Castell romandrà tancada per als vehicles particulars, pel que s’habilitarà un bus-llançadora amb eixida des del Centre d’Especialitats de l’Espanyoleto, que obrirà el seu pàrquing per a facilitar l’estacionament dels visitants. L’oferta de transport serà ininterrompuda durant tota la jornada per poder gaudir del festival.

El Jazz & Cooking Fest compta amb la col·laboració de la Diputació de València i també farà parada a Requena aquest dissabte 15 i a l’edifici Veles e Vents de la Marina de València el 29 d’octubre, on es farà l’acte de tancament del festival.

No hay comentarios

Dejar respuesta