El Banc de Sang del Departament de Salut Xàtiva- Ontinyent obté el certificat de qualitat ISO 9001

El Laboratori d’Hematologia i el Banc de Sang del Departament de salut han obtingut la Certificació ISO 9001 de qualitat.

Esta Certificació reconeix que els sistemes de gestió de qualitat que té establit el Servici d’Hematologia compleixen tots els requisits de qualitat de la Norma 9001. L’autoritat externa ha donat fe durant el passat mes de Març per mitjà de l’auditoria “in situ” dels procediments i de l’anàlisi de tota la documentació de l’excel·lència del sistema de qualitat tant del Laboratori d’Hematologia com en el Banc de Sang.

El Banc de Sang s’encarrega de realitzar les transfusions de sang als pacients que ho precisen, fonamentalment dels servicis de Medicina Interna, Urgències Generals i Hospitalització a Domicili. A més alberga permanentment un estoc propi de sang que s’abasteix del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana.

El Banc de Sang és el responsable d’assegurar la seguretat transfusional i la traçabilitat de tot el procediment de la transfusió d’hemoderivats. També és responsable de realitzar les proves de determinació de grup sanguini, compatibilitat sanguínia i la mateixa transfusió sanguínia al pacient.

El Banc de Sang compta amb un sistema d’Hemovigilancia que reporta al Ministeri de Sanitat qualsevol tipus d’incidència en la transfusió. En els últims 10 anys no s’ha reportat cap incidència greu, la qual cosa demostra l’alt grau de seguretat transfusional del Departament.

Durant el passat any el Banc de Sang va realitzar més de 4000 transfusions sanguínies de concentrat d’hematies, 400 unitats de plasma i 260 de concentrat de plaquetes, a les que cal sumar les més de 7000 proves de compatibilitat sanguínia realitzades en un any marcat per la pandèmia de COVID-19 que ha requerit establir també mesures especials de seguretat per a la transfusió.

Aconseguir esta Certificació suposa el reconeixement a l’esforç diari per part de tot el personal del Servici d’Hematologia per mantindre un minuciós procés de control de qualitat de l’assistència mèdica dels pacients del Departament.

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 − 3 =