Educació continua insistint en la necessitat de posar al dia els centres de Canals

La passada setmana el regidor d´Educació de l´Ajuntament de Canals i primer Tinent d’Alcalde, Ricardo Requena, acompanyat pels directors Agustí Sauco i Abelardo Micó de l’institut Francesc Gil i del col·legi públic José Mollá respectivament, visitaren al director territorial d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de València, Luís Santiago Estañán Vanacloig.

En aquesta nova sessió de treball amb membres tècnics i alts càrrec polítics de la Conselleria d’Educació, Requena va deixar sobre la taula «infinitat de demandes i d’exigències que Canals necessita per a subsanar els anys d’abandó en els que la localitat de la Costera ha estat immersa en aquestes dos darreres legislatures».

Requena valorava l’entrevista “com a molt positiva, ja que el director territorial s’ha mostrat en tot moment receptiu a les demandes exigides i a més a més li hem pogut extraure algun compromís per a dur a terme certes intervencions infraestructurals en diferents centres educatius del nostre poble, perquè veritablement són necessàries”.

El director del CEIP José Mollà, Abelardo Micó, va aprofitar la visita per agrair la recent reforma dels banys del centre educatiu que la Direcció Territorial ha dut a terme després de les reiterades peticions del col·legi i de l’Ajuntament a través de la seua regidoria d’Educació.

Al mateix temps, s’ha continuat demandant la substitució de les finestres i la fusteria metàl·lica (de més de 40 anys), informes tècnics sobre estudis del subsòl realitzats, reforma de la cuina, ascensor i eixida d’emergència per la planta alta, etc. També el director de l’IES Francesc Gil, Agustí Sauco, va demandar “que la promesa de reforma de l’edifici principal arribe quan abans millor, i així poder veure eixa primera actuació d’aproximadament 163.000 euros que milloraran els banys de la planta baixa, canviaran la fusteria metàl·lica original del centre i farà rampes d’accés per a mobilitat reduida».

Requena ha volgut també recordar al Director Territorial que sobre aquest centre, existeix un compromís de reforma, a poc a poc, de l’edifici principal que no s’ha de deixar de banda perquè s’haja aconseguit una primera reforma. El Director responia que en ser real la primera intervenció, continuaran treballant en la resta. Sobre la data d’aquesta acció, els tècnics de la U.T. van avançar que en breu començarà la licitació pel que durant els primers mesos es veurà feta aquesta important reforma. No oblidem, continuava el regidor Requena que “durant el segon semestre de 2018, este institut contarà amb partida pressupostària de la Conselleria per a enderrocament i construcció de l´aulari”.

Algunes de les necessites que Requena va traslladar també a la Direcció Territorial foren les relacionades amb la fusteria metàl·lica del CEIP Calixte III davant la qual el Director Territorial va respondre que “aquesta acció la veia fonamental i que es comprometia a estudiar-la i valorar-la per a l’any següent”. L’IES Sivera Font i la situació de l’EPA també foren temes que es van tractar durant la reunió.

Aquesta mateixa setmana, la Regidoria d’Educació ha enviat per escrit a la Direcció Territorial sol·licitud d’Informes sobre l’estat d’algunes d’aquestes peticions realitzades durant la reunió de la darrera setmana, així com també li s’ha passat per escrit al Director Territorial les exigències més urgents per a l’estat de les infraestructures educatives públiques de Canals.

No hay comentarios

Dejar respuesta