Edu Soto tanca l’any a Xàtiva amb el seu espectacle «Más vale solo que ciento volando»

L’obra es representa demà dijous 30, a les 20:30h, al Gran Teatre

El famós humorista Edu Soto serà l’encarregat de tancar l’any al Gran Teatre de Xàtiva. Ho farà amb una actuació aquest dijous 30 de desembre, a les 20:30, posant en escena el seu espectacle «Más vale solo que ciento volando». Una molt bona oportunitat no només per gaudir com a observador, sinó també com a coprotagonista. I és que el seu xou desborda els límits propis del monòleg. Soto parla, i molt, però també canta i balla. A més, deixa que els assistents participen, de manera que gran part de la funció és improvisada, desenvolupant-se segons allò que tots aporten.

Edu Soto es dedica a l’humor i es podria dedicar a unes quantes arts més. De fet, ho fa. S’atreveix amb els monòlegs, però també és presentador, actor, cantant i ballarí. Actua en teatres, televisions i cinemes. Un bon dia, el de la Selectivitat, va decidir no presentar-s’hi. La seua idea era estudiar interpretació i no deixaria que unes preguntes en un full de paper l’apartaren del seu camí. Allò seu era vocació, i així ho ha demostrat durant una carrera llarga.

El seu primer examinador va ser Andreu Buenafuente. Va passar en un càsting del Terrat. Buenafuente interpretava Jesús Quintero i ell, un friqui, que aquell dia de l’any 2002 va passar a ser Mario Olivetti, personatge que va encarnar al programa ‘Una altra cosa’, en què es va produir la seua incorporació a l’equip de Buenafuente. Tant a Antena 3 com a La Sexta va anar enllaçant papers, sorprenent amb Miguel Chiclé, que li permetia mostrar les seues qualitats vocals, encara que el de més popularitat va ser el Neng de Castefa.

Ha participat en doblatges de llargmetratges (‘Los Dalton contra Lucky Luke”, ‘Vecinos invasores’) i també apareixent a la gran pantalla (‘La luna en botella’, ‘Mortadelo i Filemón. Misión: salvar la Tierra’, ‘Perdiendo el este’, ‘Los Rodríguez y el más allá’). A la televisió se l’ha vist com a presentador (‘El rey de la comedia’, ‘El árbol de los deseos’, ‘El paisano’) i en espais humorístics (‘Boquería 357’, ‘Saturday Night Live’, ‘Lo que diga la rubia’). La ràdio també li resulta familiar (“Caserito, caserito”).

Al teatre s’ha atrevit tant amb musicals (“Cabaret”) com en obres de teatre clàssic (“Metamorfosis”), encara que la seua gira més gran per escenaris ha tingut lloc amb l’espectacle “Más vale solo que ciento volando”. En aquest espectacle ha demostrat totes les qualitats artístiques i, a més, la capacitat d’improvisació, ja que cada passe depén en gran mesura del que diga el públic present.

No hay comentarios

Dejar respuesta