Ecovidrio posa en marxa a Xàtiva la campanya nadalenca “Tenim Raons de pes”

La Regidoria de Medi Ambient s’ha adherit a la campanya nadalenca “Tenim raons de pes” d’Ecovidrio per tal de conscienciar la ciutadania sobre la importància del reciclatge d’envasos de vidre especialment durant aquestos dies. Segon la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno: “Un any més treballem per reduir l’impacte mediambiental que té l’alt consum domèstic durant aquestes festes que genera una gran quantitat de residus. Des de la Regidoria, a banda de demanar un consum responsable, remarquem la importància de reduir i reciclar envasos. Cal dipositar cada residu al seu contenidor. ”

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb l’Ajuntament de Xàtiva, posa en marxa durant les festes de Nadal la campanya de sensibilització “Tenim Raons de pes” amb l’objectiu de promoure el reciclatge de vidre entre la ciutadania.

La iniciativa, que es desenvoluparà entre el 21 de desembre i el 6 de gener, convida a tots els veïns i visitants de la ciutat a reciclar els residus d’envasos de vidre durant aquests dies, ja que són dates amb un augment significatiu de la generació de residus i especialment d’alt consum de productes envasats en vidre.

Per al desenvolupament de la campanya, Ecovidrio col·locarà en la Albereda Jaume I (enfront de l’Oficina de Correus) un contenidor, decorat amb la imatge de la campanya, en el qual quedarà plasmat a manera d’infografia com contribuïm tota la ciutadania, amb el gest de reciclar envasos de vidre, en la preservació del medi ambient.
A més, es col·locaran distribuïts per la ciutat tres contenidors més amb la imatge de campanya, en els quals es podran llegir diferents missatges sobre el reciclatge de vidre i la preservació del medi ambient. En concret en la Plaça Vicent Andrés Estellés, en la Plaça

Españoleto i en la zona de l’Estació de Renfe.
Així mateix, en els voltants dels contenidors, un educador ambiental informarà els vianants sobre els beneficis que el reciclatge dels envasos de vidre té per al medi ambient i també repartirà marca-pàgines amb la imatge de campanya i amb missatges sobre sostenibilitat per a reforçar la informació.

Dades de reciclatge de vidre a Xàtiva
Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2017, la ciutadania de Xàtiva van reciclar un total de 390.057 kilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà a Xàtiva va reciclar una mitjana de 13,4 quilograms de vidre.
Respecte a la taxa de contenerització, Xàtiva se situa amb una mitjana de 251 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 116 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en el municipi.

Beneficis mediambientals del reciclat de vidre
El vidre que es diposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.
Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. Utilitzant vidre reciclat per a la fabricació de nous envasos evitem l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.
A més, es minimitza l’emissió de CO2 en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

20 anys reciclant envasos de vidre
Després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos en 1997 i de l’arrencada de les operacions en 1998, Ecovidrio es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei públic, universal i complet. El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible d’acord als principis d’economia circular.

Durant les últimes dues dècades la taxa de reciclatge d’envasos de vidre ha experimentat un creixement exponencial passant del 31,3% l’any 2000 al 72% en 2016, taxa estimada per Ecovidrio segons el mètode de càlcul actual. La tasca d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar la ciutadania a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i el disseny ecològic dels envasos.
Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a l’Estat espanyol. 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

No hay comentarios

Dejar respuesta

trece + ocho =