«Eclipsi total» aquest dissabte al Gran Teatre de Xàtiva

La representació tindrà lloc a les 20 hores i reflexiona al voltant de com afrontem i ens preparem per a la mort

Xàtiva,8dabril de 2024.- Aquest dilluns ha tingut lloc un eclipsi total de Sol, i el Gran Teatre de Xàtiva acollirà aquest dissabte 13 d’abril, a les 20h, la representació d’un altre «Eclipsi total», en aquest cas de la companyia El pont flotant. Es tracta d’un teatre en valencià per a tots els públics interpretat per Àlex Cantó i Jesús Muñoz, els quals també són els creadors de la trama junt amb Joan Collado i Pau Pons.

«Com viure sabent que un dia deixarem d’estar vius?». Sobre aquesta idea pivota aquesta cita teatral que tracta l’eclipse total com una metàfora, com un acompte i un assaig d’un destí insalvable: el final dels nostres dies. El pas del temps sempre ha estat un tema transversal en la dramatúrgia d’aquesta companyia, acostant-se a un tema tan delicat, complexe, misteriós i ple de tabús com és la mort per tractar de reflexionar sobre com gestionem, reaccionem, eduquem i ens preparem front a aquest fet inevitable i irreversible.

La companyia Pont flotant va nàixer l’any 2000 com un grup d’investigació sobre la tècnica de l’actor. Allunyades dels paràmetres comercials, les seues peces són el resultat d’un treball de creació col·lectiva, caracteritzat per una clara voluntat de cerca i reflexió de noves formes de comunicació i expressió teatral. Han rebut diferents reconeixements com ara el Premi Max a la millor Autoria Teatral (2023), la nominació a Espectacle Revelació als premis Max (2007 i 2015), millor Direcció als Premis Abril (2009) o el premi al millor espectacle infantil per l’IVC en (2018), entre d’altres.

Les entrades per a «Eclipsi total» tenen un preu de 10 euros (8 amb descomptes per a Amants del Teatre, jubilats i pensionistes i Carnet Jove i Estudiants) i es poden adquirir a través de la web del Gran Teatre, d’Instanticket i a les taquilles del Gran Teatre demà dimarts 9 d’abril de 12 a 14 i de 17 a 19 hores i des de dues hores abans de la funció.

No hay comentarios

Dejar respuesta