Divendres arranca una nova edició d’Arrelats Folk

Arrelats és una Mostra anual organitzada des de 2011 per l’Escola de Danses de Xàtiva que es fonamenta sobre tres pilars bàsics: Mostrar la diversitat i riquesa del folklore en totes les seves vessants; Apropar una vegada a l’any a la ciutat de Xàtiva diferents propostes culturals de qualitat al voltant de la música i dansa folk; i Promocionar culturalment i turística la ciutat de Xàtiva.
L’edició d’enguany s’inaugurarà divendres al claustre de l’Almodí, amb l’actuació de la percusionista Vanesa Muela, i es perllongarà fins l’1 d’octubre.
Respecte a aquesta sisena edició, l’Escola de Danses de Xàtiva ha manifestat la seua satisfacció per haver aconseguit “un fet que semblava irrealitzable fa uns anys per a un col.lectiu cultural sense ànim de lucre: programar a Xàtiva un concert de l’històric grup gallec de música celta, Luar Na Lubre”.
El concert, que es realitza gràcies a l’aportació de la Regidoria de Gran Teatre, tindrà lloc precisament a aquest recinte, dissabte, a les 22.00h.
Altre dels plats forts de la VI Mostra Arrelats Folk Xàtiva serà la presentació a la ciutat, per primera vegada del nou disc de l’artista local Pep Gimeno “Botifarra”, en aquest cas, conjuntament amb el pianiste xativí Pau Chàfer, que el dia 30 de setembre aproparan al Gran Teatre de Xàtiva el seu nou treball de música tradicional valenciana.

Des d’Arrelats Folk Xàtiva s’ha destacat l’important ajuda rebuda enguany des de les regidories de Gran Teatre, Cultura, Turisme i Promoció Econòmica, així com des de la pròpia alcaldia de l’ajuntament de la ciutat. Igualment en 2016 per primera vegada s’ha aconseguit la participació de Renfe Cercanías, que inclourà en tots els trens de rodalies la informació d’Arrelats Folk per a fer més atractiu als viatgers la visita a Xàtiva amb motiu de la Mostra. També per primera vegada Arrelats rebrà el recolçament econòmic de la Diputació de València.

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 × 1 =