Desarticulat un grup criminal que extorsionava usuaris de pàgines de contactes de València i voltats

· El grup estava enclavat a la ciutat de València i voltants, però hi ha víctimes en tot el territori nacional, aconseguint esclarir 39 denúncies interposades en diferents punts de la geografia espanyola

· L’import del defraudat aconsegueix més de 85.000 euros

Agents de la Policia Nacional han detingut a 18 persones, 14 homes i quatre dones, membres d’un grup criminal assentat a la ciutat de València i província, dedicat a extorsionar a usuaris de pàgines de contactes. L’operació policial ha permès esclarir un total de 39 denúncies interposades en diferents punts del territori nacional.

Les recerques es van iniciar fa un any, després de tenir coneixement els agents que les víctimes accedien a través d’internet a anuncis falsos de contractació de serveis sexuals, penjats pel propi grup criminal. Després d’això, rebien missatges per mitjà d’una aplicació de missatgeria instantània, en els quals el suposat cap de les prostitutes els recriminava haver-los fet perdre el temps i exigia una quantitat de diners com a compensació, amenaçant-los amb causar-los problemes de no fer-ho.

Les víctimes, per temor al fet que els seus afins sabessin que havien contactat amb prostitutes o atemorits perquè la seva vida corregués perill, accedien al pagament de la quantitat exigida. No obstant això, els autors continuaven reclamant-los més diners, a fi d’obtenir el màxim benefici econòmic.

En total, l’import del defraudat ascendeix a més de 85.000 euros i s’han esclarit 39 denúncies relacionades amb aquests fets interposades en diferents punts de la geografia espanyola.

Estructura jerarquitzada

El grup criminal estava perfectament estructurat, amb funcions clarament diferenciades entre els seus membres. En el graó més baix, es trobaven els anomenats “muleros”, aquells que a canvi d’una certa compensació econòmica prestaven els seus comptes bancaris per a rebre els diners procedents de les extorsions o s’encarregaven de contractar els números de telèfon des dels quals enviaven els missatges a les víctimes.

En un segon graó, se situaven els qui realitzen les crides o enviaven els missatges amenaçadors. D’altra banda, estaven altres persones encarregades de controlar als “muleros”.

Així mateix, en la cúspide de l’organització criminal, es trobaven els dirigents d’aquesta. Aquests capitostos, a més, no dubtaven a agredir i amenaçar de mort als “muleros” quan no obtenien els diners procedents de les extorsions.

No hay comentarios

Dejar respuesta