El Departament de Salut Xàtiva Ontinyent organitza una “Setmana contra la Violència de Gènere”

Des del proper dilluns i fins al divendres 24 hi haurà diverses activitats en l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva que culminaran amb una concentració el divendres al migdia, a les portes de tots els centres sanitaris del Departament.

Aquesta activitat dirigida a professionals i usuaris, forma part també del programa d’actes que des del Consell dels Dónes de Xàtiva, on el Departament té representació, es durà a terme coincidint amb el 25N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

Les activitats donaran començament en l’Hospital de Xàtiva el dilluns 20 amb la instal·lació de el “Mur contra la violència de Gènere” que sota el títol “Escoltem el teu silenci” servirà perquè professionals i usuaris que acudisquen a l’Hospital puguen exposar els seus missatges i motius de rebot al masclisme i les violències de gènere. El mur estarà exposat durant tota la setmana en la primera planta de l’Hospital. El disseny del mur estarà confeccionat per xiquets ingressats en coordinació amb l’Aula Escolar del centre hospitalari.
També des del dilluns fins al divendres hi haurà un cicle de projeccions de curtmetratges i documentals que sota el títol de “La Mirada Violeta” abordaren diversos angles de la violència masclista i les desigualtats de gènere. La projecció serà de forma contínua en horari de 10 a 14 hores i de 16 a 18 hores de manera que en tractar-se de films de curta durada resulte atractiu el seu visionat.

A més d’aquestes accions puntuals la infonet i la pàgina web del Departament convida cada dia als seus professionals a adherir-se al pacte contra la violència de gènere i ofereix la documentació i informació necessària per a l’abordatge d’aquesta violència en específic.

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 + cinco =