DecideiXàtiva 2018 arrancarà dimecres i donarà veu als xiquets de la ciutat

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, junt al regidor de Participació Ciutadana, Miquel Alcocel i el tècnic de Participació Raül Camacho, presentaren, en el matí de divendres, el projecte de pressupostos participatius DecideiXàtiva 2018. La segona edició del DecideiXàtiva s’iniciarà aquest dimecres 7 de febrer amb una sessió informativa a la Casa de Cultura de 19 a 20.30h on es presentarà el pressupost municipal de 2018, el calendari del procés participatiu i la configuració del grup motor que des del mes de desembre està ja treballant sobre la proposta d’enguany.

El dijous 8 de febrer es realitzarà la mateixa sessió però a la Llar Social de Jubilats de la Plaça Roca.

L’alcalde Cerdà confirma que «l’equip de govern compleix els compromisos. En 2017 destinàrem 250.000 euros, enguany 275.000 i per a 2019 estan previstos 300.000 euros. I recorda que tots els projectes escollits estan en marxa.

Per a Miquel Alcocel, regidor de Participació Ciutadana, «és tant important el resultat de la consulta com el procés previ de participació, i és per això que fem una crida per a que la ciutadania acudisca a les diferents sessions i tallers programats i així generar eixa cultura participativa on l’implicació ciutadana va més enllà d’un acte concret com és votar». A més, en l’edició d’enguany es ficarà en marxa pressupostos participatius infantils on els xiquets de Xàtiva podran decidir el destí de 10.000 € i la presentació de propostes s’amplia més enllà del capítol d’inversions a activitats per al foment de la participació.

El procés continuarà amb la realització dels tallers de barri on es donarà una formació bàsica en cultura participativa dirigida als participants i es farà la dinamització del procés consultiu i participatiu que tindrà com a objectiu el disseny de propostes ciutadanes de millores per al municipi.

El primer taller ciutadà, anomenat «Coneixent Xàtiva», es realitzarà els dies 13 (Casa de Cultura) i 15 de febrer (Llar Social de Jubilats Plaça Roca) i girarà al voltant de la recerca de solucions per a fer front a les necessitats generals del municipi.

El segon taller, «Millorem Xàtiva», es realitzarà els dies 6 (Casa de Cultura) i 7 de març (Col·legi d’Arquitectes) i tractarà d’acabar de perfilar i desenvolupar les propostes d’una manera més detallada.

Les següents dates importants del DecideiXàtiva son les següents:
Presentació de propostes per part de la Ciutadania: del 19 de Febrer al 9 de març.
Estudi i validació tècnica de propostes: del 9 al 29 de març.
Consulta ciutadana: del 16 al 23 d’abril.

No hay comentarios

Dejar respuesta