El curs de suzuki del Conservatori celebra la seua quarta edició aquest cap de setmana a Xàtiva

La regidora del Conservatori, Empar Penadés ha presentat este matí en roda de premsa la quarta edició del Curs del Mètode Suzuki del “Lluís Milan”. Aquest seminari coordinat per Seo Perucho i Joan Furió, professors del conservatori municipal, s’impartirà el proper cap de setmana, 27 i 28 de gener, a la Casa de Cultura.

La regidora Penadés insisteix en que “cal continuar treballant per obrir el conservatori a noves metodologies i potenciar la seua acció dinamitzadora de la música i la cultura en Xàtiva”.

En aquesta ocasió el curs comptarà amb la violinista de reconegut prestigi internacional Anna Podhajska. Podhajska és professora de violí a Polònia i a l’estranger, i viatja per impartir tallers arreu d’Europa. Es la fundadora i directora de l’Institut Suzuki de Gdans (Polònia), que compta més de 200 estudiants. Va participar com a membre de l’Orquestra Simfònica del Nord d’Islàndia, on va residir durant 15 anys i on també impartia classes a l’escola de música d’Akureyri. Des de la seua graduació i fins al 1990 va treballar com a docent de violí i de temes teòrics a les universitats d’Olsztyn i Slupsk, en Polònia. Segons Joan Furió, un dels organitzadors del curs, “Anna Podhajska és una de les mestres del mètode suzuki que més ens ha impressionat quan hem assistit a cursos internacionals. La seua capacitat per treure el millor de cada infant que ensenya ens inspira per treballar de la mateixa manera.”

El curs està adreçat a xiquets i xiquetes que estan aprenent a tocar el violí d’entre 3 i 14 anys, i a professors de violí. Enguany s’esperen 60 alumnes, alguns provinents d’altres ciutats de l’Estat, com ara Alacant, Madrid i Barcelona.

Per a Seo Perucho, una de les organitzadores del curs, “el mètode suzuki busca desenvolupar les habilitats musicals des del respecte del xiquet.”

Els alumnes de corda del conservatori participen gratuïtament en el curs i els alumnes de fora paguen una inscripció de 45€ si realitzen el curs complet, i de 30€ si només assisteixen un dia. Les tarifes per a professors són de 25€ i 15€, respectivament. Les classes seran totes col·lectives i estaran organitzades per edats. També hi haurà xerrades per als pares i per als professors assistents al curs. Aquestes xerrades les faran Anna Podhajska i Juan Carlos Navarro, profesor de violí. El seminari finalitzarà diumenge a les 17:30 hores amb un concert a la Casa de Cultura.

El mètode Suzuki fou creat pel violinista i pedagog japonés Shinichi Suzuki a mitjans del segle XX. Es basa en la llengua materna, és a dir, de la mateixa manera que s’ensenya a un xiquet a parlar se li ensenya música. És per això que la col·laboració del pare o mare és necessària perquè l’edat d’iniciació a l’aprenentatge del violí puga ser molt abans del que és habitual. D’aquesta manera, els xiquets poden començar a tocar el violí, cello o piano a l’edat de 3 anys.

No hay comentarios

Dejar respuesta