CPEI Teresa Coloma amplia la seua oferta educativa infantil amb la nova línia de 2 a 3 anys

El tràmit de matriculació en els diferents centres educatius públics de Xàtiva copa l’activitat de col·legis i serveis municipals durant aquestos dies. Les dades disponibles confirmen la bona acceptació de les línies d’educació infantil gratuïta implantades per la Generalitat Valenciana a la ciutat. En el cas de la nova línia creada al CPEI Teresa Coloma, s’han registrat 30 sol·licituds per a un total de 18 places oferides.

La línia d’educació infantil gratuïta de 2 a 3 anys, amb què el Teresa Coloma amplia la seua oferta educativa, ve a sumar-se a les ja consolidades a altres centres de la ciutat, concretament al Attilio Bruschetti i al Taquígraf Martí. El supòsit de l’excés de demanda en relació a les places oferides al Teresa Coloma no significa necessàriament que les 12 sol·licituds restants es queden sense plaça, ja que les famílies acostumen a sol·licitar l’escolarització dels xiquets i xiquetes en distints centres, per ordre de preferència.

En qualsevol cas, les xifres de sol·licituds evidencien que l’anunci de la construcció del nou centre de salut Xàtiva II – Cases Barates no ha afectat negativament a la demanda de matriculació en aquest centre. De fet, el Teresa Coloma ha de realitzar un procés de baremació per a la assignació de les 18 places disponibles, circumstància que no s’havia produït des de feia 7 anys.

Ara cal habilitar l’espai del centre educatiu per albergar aquest nou servei. L’Ajuntament de Xàtiva ja ha iniciat els tràmits per a la licitació per via d’urgència de les obres d’adaptació del col·legi per a habilitar una aula de 2 a tres anys, en compliment dels requisits que marca la Conselleria d’Educació.

Inicialment, va semblar més adequat l’habilitació de l’aula sud amb possibilitat d’aula exterior recaient a l’est. Però després d’una reunió amb els serveis tècnics de Conselleria es va optar per l’aula situada al nord, a fi de no dispersar els wc i utilitzar part de ls serveis existents.

Les obres, pressupostades en 28.312,56 euros, es realitzaran de manera que siguen compatibles amb les posteriors actuacions en el centre, previstes al Pla Edificant. Per al curs que ve, les actuacions consistiran en la creació d’un accés directe des de la nova aula al servei, amb una porta de 90 cm que permeta la visibilitat des de l’interior de l’aula. També es col·locarà una tanca no escalable i amb una separació menor de 10 cm entre els seus elements estructurals, delimitant un espai de 40 metres quadrats al pati del col·legi. Així mateix, s’instal·laran proteccions especials als endolls i radiadors.

No hay comentarios

Dejar respuesta