El COR signa un conveni de col·laboració que suposarà un estalvi de 30 euros per tona

El COR i l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) han arribat a un acord per a la signatura d’un nou conveni de col·laboració per al tractament i eliminació de residus urbans, que suposarà un estalvi de 30 euros per tona tractada, i que permetrà assolir una estabilitat recolzada per la reestructuració de fluxos prevista per la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic.

Després d’una àrdua negociació a tres bandes que ha durat més de sis mesos i malgrat a les dificultats presentades, el Consorci per a la Gestió de Residus V5 ha arribat finalment a un acord per garantir el tractament dels residus de la Costera, la Safor, la Vall d’Albaida, la Canal de Navarrés i el Vall d’Aiora-Cofrents, i que posa fi a la precària situació que vivia la institució, ja que la situació havia arribat al punt de que corria perill la recollida de fem a les seues comarques durant els mesos de major producció –especialment els d’estiu-. Uns problemes que ja havien començat a aparèixer durant les vacances de Setmana Santa.
La negociació entre les institucions ha fet que el COR passe d’abonar els vora 100 euros que pagava per tona als 68,74, que pagarà pel tractament –previsiblement- d’entre 65.000 i 75.000 tones anuals a les instal·lacions de l’EMTRE, i que suposaran un estalvi aproximat de 1.950.000 euros per any respecte al preu actual. El Consorci, a més, es compromet a aportar anualment un mínim de 65.000 tones de residus urbans per a la seua valorització, assegurant un mínim mensual de 2.000 tones.

D’aquesta manera, el Conveni entre el COR i l’EMTRE solventa les dificultats del COR per a un correcte i sostenible tractament dels residus domèstics, emparat en la col·laboració entre l’Administració Autonòmica, les corporacions locals, les empreses públiques i privades i els ciutadans, per afrontar els reptes que planteja la gestió de residus d’acord amb el previst al vigent Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCV).

D’altra banda, des de la Direcció General del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat Valenciana, s’ha realitzat una proposta de redistribució de fluxos respecte als residus aportats per Consorci de Residus V5, fonamentada en la proximitat, l’autosuficiència i la gestió ambiental, que haurà de ser adoptada de forma immediata pels diferents consorcis implicats d’acord als convenis de col·laboració signats.

No hay comentarios

Dejar respuesta