El COR perfila els criteris de les illes de compostatge per als seus municipis

La comissió de biorresidus del COR va aprovar ahir en reunió els criteris de baremació per a l’assignació de les illes de compostatge entre els municipis del Consorci de Residus V5 – COR, que preveu comptar amb finançament per a implantar una primera fase.

A més del recolzament econòmic per a la implantació inicial, el COR prestarà un servei mancomunat de gestió tècnica i assessorament d’explotació.

Degut al gran nombre de municipis que han mostrat interès en la implantació, des de la institució han establert una convocatòria per a executar illes en aquesta fase inicial. En aquest sentit, aquest any es consideren idonis per a les illes de compostatge els municipis amb població inferior a 350 habitants –amb un màxim de dos illes-, les pedanies o nuclis aïllats amb menys de 175 habitants, i les experiències pilot de recollida selectiva de biorresidus per a una població equivalent de fins a 175 habitants del casc urbà de qualsevol municipi.

A més, el COR preveu per a l’inici del proper curs lectiu la implantació del Programa de compostatge comunitari a les escoles com a servei de recolzament al compostatge domèstic de residus, gràcies a l’ajuda del Pla d’Impuls al Medi Ambient (PIMA) del Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

La intenció del Consorci és aplegar a les aules per a explicar el treball que es fa amb la gestió de residus i posteriorment passar a treballar amb els centres interessats en el compostatge, col·laborant amb ells durant un període aproximat de dos cursos.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cuatro × cinco =