El COR invertirà vora 1,7 milions d’euros en ecoparcs durant 2017

Fins fa poc, l’organisme tan sols gestionava els ecoparcs de Xàtiva i Canals, però des d’aquest any el nombre ha augmentat fins als 15. De fet, la previsió és arribar a la gestió dels 25 ecoparcs fixos.

La comissió de govern va aprovar ahir les primeres accions en quatre infraestructures: Vallada, Fontanars dels Alforins, la Font de la Figuera i Alfarrasí, cadascuna de les quals rebrà més de 70.000 euros. A més a més, pròximament està prevista també l’aprovació d’una inversió similar a Jalance, i d’altres en Gandia (250.000), Oliva (225.000), Canals (160.000), Olleria (170.000), Xeraco (150.000), Navarrés i Bocairent (120.000).

D’altra banda, el COR també invertirà 1,8 milions d’euros en la implementació d’ecoparcs mòbils, així com en la informatització de tots els fixos, amb la intenció d’establir un sistema de bonificacions per als usuaris, i la finalitat última de que els residus –especialment els perillosos- acaben als llocs adequats. Aquesta ordenança preveu una millora substancial dels horaris d’apertura i un sistema d’atenció a usuaris per a incorporar-lo a la gestió de “queixes i reclamacions”.

Un altre punt va ser l’aprovació del conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi climàtic i Desenvolupament rural i el Consorci per a la gestió de residus V5, que suposarà una subvenció de 150.000 euros per a l’execució del Pla zonal de residus, amb inversions destinades a la millora de les instal·lacions de gestió de residus, i que previsiblement aniran destinades a l’experimentació amb pilots de compostatge.

Finalment, la comissió de govern va donar també llum verda a la posada en marxa d’una estació de transferència a la Vall d’Albaida, que estarà situada a Bufali i que es trobarà operativa en els pròxims tres mesos. Aquest nou servei suposarà un estalvi d’entre 600.000 i 900.000 euros anuals.

No hay comentarios

Dejar respuesta

12 − nueve =