El COR intenta impulsar la xarxa d’ecoparcs mòbils amb deu unitats noves per a 2017

El Consorci de Residus V5 té previst posar en marxa l’any pròxim any un total de deu nous ecoparcs mòbils, que se sumaran a l’únic que existeix ara.

Entre les directrius del COR per al futur model de gestió dels residus destaca l’aposta per aquest tipus de servei que millora les possibilitats de cada municipi a més d’apropar les garanties d’un ecoparc fix.

Aquesta és una de les principals novetats de les quals s’ha informat als alcaldes de la Safor en una reunió que es celebrà ahir de vesprada en la Mancomunitat de la Safor.

El president del COR, Roger Cerdà, i l’assistència tècnica acudiran hui dimecres i demà dijous a Xàtiva i Ontinyent per a explicar el contingut d’aquest projecte d’inversió als representants de la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d’Aiora i de la Vall d’Albaida, respectivament.

La idea del COR és que aquests ecoparcs arriben al 100% dels 93 municipis que ho integren. Encara que la posada en marxa de tots a ple rendiment està prevista per a juny de 2017, prou abans ja funcionaran de manera provisional. La inversió necessària per a dotar al territori d’aquests ecoparcs és de 2,6 milions d’euros. Dos milions són el que costen els ecoparcs, i uns 600.000 euros els diners que està previst destinar a la informatització del procés de recollida. I és ací on radica un dels punts forts del projecte, ja que el procés de digitalització del servei permetrà que els usuaris tinguen una targeta que, d’una banda, permetrà fer ús de l’ecoparc de qualsevol localitat i d’altra, documentarà la quantitat i la freqüència amb la que recicla l’usuari. Per a fomentar tant l’ús d’eixa targeta com la freqüència, el COR ha anunciat una bonificació per a cada unitat familiar de fins a 12 euros per domicili. Aquesta bonificació s’aplicarà a la fi del pròxim any o en el primer rebut de 2018.

Finalment, aquest projecte, segons calculen des del COR, permetrà la creació de quinze llocs de treball: un per al coordinador d’aquest operatiu i 14 per als empleats que es necessiten. Està previst, igualment, que els ecoparcs mòbils s’instal·len, en general, sempre en el mateix espai.

No hay comentarios

Dejar respuesta

5 × 4 =