Continuen els actes de celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus al COR

Hui, a Ontinyent els xiquets ens han demostrat que són els millors prescriptors per a la prevenció de residus.

Tot això gràcies a una feina feta per l’Ajuntament d’Ontinyent per a la recollida de matèria orgànica de grans productors que es va oferir a tots els centres escolars públics i privats de la localitat. D’entre tots ells, hi va haver un centre que va fer un pas endavant, el CEIP Bonavista, que hui s’ha convertit en un referent del reciclatge integral.

Tot el residu orgànic que es consumeix al menjador del centre s’ha traslladat a grans composteres a l’entrada del centre, convertint-lo en compost i evitant que aquest residu acabe a l’abocador.

En paral·lel es desenvoluparan nombrosos tallers ambientals on els alumnes aprenen com es composta i per a què serveix el compost.

Al costat de les compostadores es troba l’hort del centre on els xiquets planten diferents verdures i hortalisses. El president del COR, Vicent Muñoz ha estat present juntament amb la Vicepresidenta del Consorci i Regidora d’Ontinyent, Sayo Gandia, amb la tècnic de Medi Ambient, Deva Sanz, i el director del centre escolar.

Amb aquest tipus d’accions es busca que els xiquets siguen els qui, a casa seua, ensenyen els seus pares els conceptes fonamentals d’educació ambiental, fent especial atenció en la gestió del residu orgànic.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR és el seu acrònim en anglès) és una iniciativa que té com a finalitat promoure i desenvolupar durant una setmana accions de sensibilització sobre la generació i gestió de residus i el consum sostenible de recursos.
El COR ha plantejat una setmana plena d’activitats, al llarg de tot el territori, per donar a conèixer les principals iniciatives del nostre Consorci i els nostres municipis, en matèria de Prevenció en la generació de Residus.

No hay comentarios

Dejar respuesta