Conclou a Xàtiva la I edició de l’Escola de Mares i Pares

La I Escola de Mares i Pares, que s’ha desenvolupat entre els mesos de març i juny, va concloure, passat dimecres, amb un acte en el que es van repartir els diplomes d’assistència entre els participants i un compendi de materials treballats al llarg de les diferents sessions.

Aquesta Escola de Mares i Pares de Xàtiva, que enguany ha celebrat la seua primera edició, ha esdevingut un espai de formació, informació i reflexió dirigit a mares i pares al voltant d’aspectes relacionats amb les seues funcions parentals, i arribant a convertir-se en un recurs de recolzament a les famílies per desenvolupar les seues funcions educatives i socialitzadores, al temps en que es superen situacions de necessitat i risc social.

«Des del Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament pretenem crear un espai al carrer D’En Gai per a que els educadors socials i la resta de professionals del Departament, que estan molt implicats en ajudar als nostres menors, ens ensenyen un poc com afrontar els reptes que la vida els posa per davant als nostres fills, per a que sàpiguen prendre les decisions correctes», ha explicat la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, qui ha afegit que «és una aposta molt important, que per primera vegada es posa en marxa, i esperem poder fer una segona edició el proper any aconseguint que entre tots i totes pugam ajudar als nostres fills a créixer com a persones responsables».

Les temàtiques treballades han versat en aspectes com el desenvolupament evolutiu en la infància i adolescència, l’afecte i comunicació en la família, l’assertivitat i la resolució de conflictes, les normes i límits, la coeducació i responsabilitat familiar, els hàbits saludables i la prevenció de conductes de risc.

La valoració dels Tècnics Municipals de Benestar Social que han dut endavant aquesta iniciativa, així com la de les pròpies famílies participants, ha sigut molt positiva. Per la qual cosa uns i altres s’han compromès a reprendre l’activitat de cara al nou curs, amb noves edicions de l’Escola de Mares i Pares.

«Moltes vegades pretenem ajudar als nostres fills de la millor manera possible, però de vegades no encertem a fer-ho. Per això és bo tindre un lloc on aconseguir orientació i compartir experiències per saber què fer», ha comentat Angulo.

Les noves edicions aniran dirigides tant a les famílies que han completat aquesta primera edició, com a noves famílies que inicien el procés formatiu des d’un principi. Per això s’oferiran diverses possibilitats i horaris segons les diferents necessitats.

No hay comentarios

Dejar respuesta