Concert Sacre a la Llosa de Ranes “Homenatge a Ramón Tortosa”

El diumenge 7 d’abril la societat musical de la Llosa de Ranes oferirà el tradicional concert sacre que dóna obertura a la Setmana Santa, i que cada any organitza l’Hermandat de Cofradies de la Llosa de Ranes. Aquest any no és un més, ja que el concert rendeix homenatge a un músic que va dedicar la seua vida a la seua societat musical, i amb la interpretació de L’home Armat del compositor Karl Jenkins, que conté una “Missa per la Pau al Món”, la participació del Cor de la Rectoria de Ràfol d’Almunia, el Cor de la Ciutat de Xàtiva i la banda simfònica de la Llosa de Ranes, intentaran expressar tot l’afecte i el reconeixement que es mereix Ramón Tortosa.

PROGRAMA
1. L’home armat
2. Crida a les oracions
3. Kyrie Eleison
4. Salva’m d’homes sagnants
5. Sanctus
6. Himne abans de l’acció
7. A la càrrega
8. Flames enutjades
9. Torxes
10. Agnus Dei
11. Ara a les Armes s’han detingut
12. Benedictus
13. Millor és la Pau

COR DE LA RECTORIA
Fundat al setembre de 2005 i amb seu a l’Auditori Municipal del Ràfol d’Almúnia (Alacant), desenvolupa des dels seus inicis una destacada activitat musical a la Comunitat Valenciana participant en diferents festivals i cicles de concerts. Des de 2012 ha clausurat totes les edicions del Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer i des de la seva creació en 2008, és el corresident del cicle de concerts Música Sacra a la Rectoria, on ha interpretat obres com: Funeral Music of Queen Mary de Purcell, Gloria de Vivaldi, Magnificat de Durant, Missa Sancti Joannis de Deo d’Haydn, Messe núm. 2 de Schubert, Messe Solennelle de Franck o Requiem de Fauré,entre altres.

De 2013 a 2015, manté una estreta col·laboració amb el compositor britànic Gordon Lawson,realitzant l’estrena absoluta de dues de les seves obres: “Ave Verum Corpus” per a soprano solista i doble cor i “Laudi alla Vergine Maria” per a cormixt i òrgan. Les dues partitures estan publicades per l’editorial FagusMusic.com.

En 2014 és convidatals concerts participatius organitzats per l’Orquestra Filarmoníca de Madrid a l’Auditori Nacional, interpretant la 9a simfonia de Beethoven sota la dirección de Pascual Osa i Carmina Burana de Orff al costat de l’Orfeó Donostiarra. Durant la temporada 2015/16, en commemoració de la seva 10° aniversari, realitza una gira de concerts per la Marina Alta amb l’espectacle Una nit a Broadway, amb gran èxit de públic i crítica. Al maig de 2016 actua amb l’Orquestra Filarmoníca en dos concerts en el Teatre Principal d’Alacant amb música de John Williams. Des de la temporades 2016/17, col·labora assíduament amb diferents Bandes de Música en programes de Sarsuela, Bandes Sonores i Musicals.

Participa anualment en la Campanya de Difusió de Música i Teatre de la Diputació d’ Alacant i és membre de la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana FECOCOVA. Des de 2017 organitza, al costat de l’organista Josep Vicent Giner, el projecte coral participatiu La Veu i l’Orgue. Està dirigit des de la seva creació per Jaume Morell.

DIRECTOR: JAUME MORELL COR CIUTAT DE XÀTIVA

Està format per uns 20 coralistes, tots ells membres que treballen amb il·lusió i amb esforç per portar endavant la tasca que, des de la seva formació es va proposar el Cor. El seu primer objectiu és organitzar els concerts i actes del conveni amb l’ajuntament de Xàtiva per al llarg de l’any: concert de Música Sacra en Setmana Santa, participació en Carrers d’Art, participació en el Corpus, l’organització del “Festival Coral Ciutat de Xàtiva” el qual es realitza el primer cap de setmana d’octubre on participen diferents cors de la Comunitat i
el concert de nadales en les festes de Nadal i Any nou. Este objectiu ha permés al Cor tindre un treball continu al llarg de tot l’any per a poder complir amb estes dates i, a la vegada, poder oferir el seu treball en altres poblacions valencianes i de fora de la nostra comunitat.

El Cor “Ciutat de Xàtiva ” va ser fundat en abril de 1996, constituint-se com una Associació Cultural, amb la pretensió de difondre la música Coral i apropar-la a la gent.
A més de la programació estable, el Cor ha oferit concerts amb nombroses poblacions de dintre i fora de la Comunitat Valenciana com a Amposta, Almendralejo, Palència, Càceres, Badajoz…

Ha participat en els següents concursos: XXIV Certamen Nacional de Nadales i Polifonia “Villa de Rojales“, obtenint el Tercer Premi; I Certamen Coral “Rotary Club“ de L’Eliana on va guanyar el Primer Premi; XLIX Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia on va obtenir el “Premi Nacional Patronato del Certamen” Torrevieja.

El Cor Ciutat de Xàtiva ha interpretat obres de diferents estils i èpoques respectant la polifonia a quatre veus i amb especial interés per la pròpia tradició musical i la d’altres països. Al capdavant d’aquesta formació vocal es troba el seu director Francisco M. Tortosa, que junt als membres del cor es troba centrat en l’estudi i interpretació del repertori modern i més actual.

No hay comentarios

Dejar respuesta