Compromís lamenta que l’equip de Roger Cerdà prioritze l’educació privada sobre la pública

• Es volen retirar línies a centres educatius públics quan es poden llevar dels concertats.

• Es manté el projecte d’arrasar el pati del Teresa Coloma tot i haver alternatives.

 Compromís per Xàtiva ha estat informat que l’equip de govern ha traslladat a la comunitat educativa una sèrie d’informacions que considerem molt greus. A la ja coneguda pretensió de destrossar el pati del col·legi per fer un consultori mèdic s’afegeix ara la voluntat de Cerdà i el seu equip de llevar línies educatives al Jacinto Castanyeda (la Bola) per dur-les al Gozalbes Vera. No entenem com havent tres escoles concertades a Xàtiva cal llevar línies a les públiques quan es podrien retirar aules concertades.

El nostre company Josep Maria Sebastià ha declarat al respecte “l’escola pública és la única que garanteix una educació neutral i de qualitat. Amb aquest atac organitzat des de l’equip de Cerdà s’està donant prioritat a un model fora de l’abast de la majoria de la ciutadania.

Tots sabem el que passa amb la concertada i els estudis demostren que és més cara que la pública i la qualitat no és tan bona. No és una opinió són resultats de l’informe PISA. Ajudar als rics perjudicant a la resta és el contrari del que hauria de fer un govern que es diu socialista i de progrés.”

D’altra banda a la reunió l’equip de govern de Cerdà va ratificar la seua voluntat de fer el consultori mèdic al pati del Teresa Coloma. Una decisió que fa tres anys es va vendre com una operació necessària perquè seria ràpida. Tres anys després no està clar ni que es puga fer mancant les autoritzacions necessàries. Al mateix temps a la reunió es va reconèixer que la proposta que Compromís va fer al seu moment de fer el consultori a l’antic cine Albererda era viable i que únicament no es duia a terme perquè tenia un cost econòmic més elevat per l’adquisició dels terrenys. Un anàlisi que trobem molt errat, atès que destruir el pati del Teresa Coloma també té un cost social i econòmic ja que s’haurà de suplir allò que s’elimine si no es vol perjudicar la qualitat docent del centre. Sebastià ha declarat al respecte “Desfer per fer no té trellat. Si Cerdà haguera buscat un consens i escoltat el que molta gent li diu, ara tindríem una solució. Destruir una escola per fer un centre de salut no és acceptable, no podem perdre per un costat el que guanyaríem per l’altre. Adquirir el cine Albereda no és una pèrdua de diners, és sumar qualitat de vida i recursos a la ciutat. Si el Teresa Coloma perd part de les seues instal·lacions, caldrà refer-les a altre lloc, o anem a deixar a l’alumnat a un centre degradat?”

Des de Compromís mantenim la nostra demanda d’un procés obert d’estratègia de ciutat que permeta abordar aquestes i altres qüestions des d’una perspectiva de consens.

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres × 4 =