Compromís denúncia la paralització i l’ocultisme d’informació del PP sobre el CEIP Lluís Vives de Bocairent

  • El portaveu de Compromís a Bocairent, Javi Vañó constata que “portem mig any sense resposta de la Conselleria d’Educació a la paralització de les obres i estarem en la concentració que hi ha convocada el 26 de març al Palau de la Generalitat”.
  • Gerard Fullana, portaveu d’Educació de Compromís a Les Corts, assenyala que “és vergonyós, hem demanat respostes i solucions des de Les Corts i ens han contestat ocultant informació i fent un còpia-pega i equivocant-se amb el nom del centre educatiu”.

El portaveu de Compromís a Bocairent, Javi Vañó i el diputat i portaveu d’Educació de la coalició a les Corts Valencianes, Gerard Fullana han constatat la deixadesa de la Conselleria d’Educació respecte a la paralització de les obres del CEIP Lluís Vives de Bocairent.

Vañó constata que “portem mig any sense resposta de la Conselleria d’Educació a la paralització de les obres. Estan paralitzades després que es rescindira el contracte amb la constructora i, amb l’actual Conselleria del PP, no tenim resposta ni terminis per a veure quan es reprendrà la nova licitació».

El dissabte 2 de març l’AMPA del col·legi Lluís Vives, va convocar una manifestació per denunciar les situacions lamentables en les quals es troben els alumnes per poder realitzar les classes en unes condicions dignes. «No tenen pati, no hi ha ombres per a poder jugar, mancança d’aules d’informàtica i música o aules mal condicionades tan soles són exemples de les males condicions a les quals es troben», apuntava el manifest llegit en la concentració esmentada.

Gerard Fullana, portaveu d’Educació de Compromís a les Corts, assenyala que “és vergonyós, hem demanat respostes i solucions des de Les Corts i ens han contestat ocultant informació i fent un còpia-pega i equivocant-se amb el nom del centre educatiu. Ens han contestat fent menció al CEIP El Garbí de Bocairent. Una escola inexistent. Es nota que el conseller d’Educació es preocupa molt perquè li paguem dinars i sopars, però no està xafant els pobles ni atenent a les problemàtiques. No tenen cap tipus de mirament ni ganes de solucionar el tema. A més la Conselleria no se pot desentendre, quan hi ha una rescissió de contracte, és la Conselleria qui ha de treballar colze amb colze amb l’Ajuntament per a assessorar i donar solucions”.

Cal recordar que el CEIP Lluís Vives es construix per Edificant amb un pressupost de 4,5 milions d’euros. El nou aulari d’Infantil està construït des de fa diversos cursos i calia iniciar la rehabilitació integral de l’edifici de Primària.

“Continuarem lluitant perquè se reprenguen les obres, però el Govern de Mazón no té cap interès, ja que només enguany ha retallat en un 40 % el pressupost per a construir centres educatius, 122 milions d’euros”, ha destacat Javi Vañó.

En este context, Compromís té dissenyada la campanya Salvem Escoles, on es constata que hi ha 341 centres educatius en risc de retards, paralitzacions o no construccions de centres educatius planificats fins a 2027 pels retalls que ja està fent el Govern de Mazón en estes partides pressupostàries.

Vañó ha explicat que “estarem al costat de la comunitat educativa del CEIP Lluís Vives en la concentració que hi ha organitzada a València el 26 de març a les 18:30 hores davant del Palau de la Generalitat, on acudiran famílies de tants i tants centres educatius que estan en una situació similar a la nostra”.

El pla Edificant en la comarca de la Vall d’Albaida

Cal recordar que este pla va estar dissenyat per la Conselleria d’Educació amb Vicent Marzà al capdavant i que en la comarca de la Vall d’Albaida ja s’han construït 18 centres educatius de diverses poblacions de la comarca com Agullent, Ontinyent, l’Olleria, Ràfol de Salem, Aielo de Malferit, Albaida, Guadasséquies, Montixelvo, Otos i Salem.

La Conselleria d’Educació dirigida per Compromís va deixar consignats pressupostos d’Edificant per a realitzar 8 noves grans actuacions en Lluxent, l’Olleria, Ontinyent, Aielo de Malferit, Alfarrasí, Atzeneta d’Albaida i Montaverner, que ara corren perill de retards o paralitzacions.  

No hay comentarios

Dejar respuesta