Compromís de l’Alcúdia de Crespins demana mesures «urgents» al Govern per la pujada de la llum

Compromís L’Alcúdia de Crespins demana al Govern d’Espanya mesures d’urgència davant la pujada del preu de la llum durant les onades de fred

Compromís L’Alcúdia de Crespins demana al Govern d’Espanya mesures d’urgència davant la pujada del preu de la llum en plena onada de fred, com ja ha succeït en altres anys. La formació valencianista ha presentat esta moció a l’Ajuntament de L’Alcúdia de Crespins preocupats per “l’alarmant pujada del 27%” del preu de la llum que “pot afectar negativament la ciutadania i aprofundir en el problema de la pobresa energètica”.

En la seua moció, Compromís L’Alcúdia de Crespins insta el Govern d’Espanya “perquè davant la crisi sanitària i econòmica, més encara durant els mesos de més fred, es fique fre a l’especulació energètica amb el control del preu de la llum i el gas per a l’ús domèstic”.

A més, s’insta les administracions públiques perquè estudien la viabilitat de la creació d’una empresa pública energètica que “afavorisca la competència del sector i beneficie les persones consumidores”. Com a afegit, Compromís demana a les administracions públiques que es reforcen encara més les mesures d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic, la generació distribuïda i les Comunitats Energètiques Locals.

La coalició d’esquerres i valencianista ha volgut recordar que “el dret a l’habitatge és un dret consagrat a la Constitució Espanyola en l’article 47 i que, d’acord amb Nacions Unides, ‘un habitatge digne, ha de tindre accés permanent d’energia per a la cuina, la calefacció i l’enllumenat’”. Per això, encara que Compromis L’Alcudia de Crespins lloa l’existència del bo social elèctric, també critica que s’han de complir uns requisits molt concrets per beneficiar-se’n del descompte del 25% a part de la tarifa i això suposa, segons la coalició, que davant una pujada “exagerada” del preu de l’electricitat “es llança a milers d’economies familiars a la pobresa energètica”.

Finalment, Compromís L’Alcúdia de Crespins ha aprofitat per a denunciar les portes giratòries dels grans partits espanyols amb les companyies energètiques de l’estat espanyol.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cuatro × 1 =