Comença una setmana de calor intensa

AEMET Informa:Calor intensa, possible ponentà amb 45-46ºC el divendres. Això és el que indiquen alguns models meteorològics.

Sembla que anem a viure la setmana més càlida dels últims anys a moltes comarques, i moltes localitats fregaran o superaran els 40ºC alguns dies. Però la notícia és que el vent de ponent, especialment temut pels valencians i valencianes, podría aparéixer el divendres a les zones prelitorals i interiors: això, junt a la massa d’aire tan càlida que tindrem damunt dispararia els termòmetres fins a registres extrems.

Ací vos deixem una taula amb exemples de les previsions d’AEMET, fent especial atenció a les 4 comarques que podrien arribar o fins i tot superar els 45ºC si es compleix el pronòstic: la Costera, la Canal de Navarrés, la Vall d’Albaida i la Ribera Alta. D’eixes comarques hem detallat la predicció per a tots els municipis. Però no només farà calor a eixes zones, sinó que altres zones prelitorals de València i Alacant podrien registrar 42-43ºC i fins i tot a alguns punts de Castelló els 40-42ºC. Prop de la mar les brises seran més efectives però així i tot la sensació de basca serà considerable degut a la humitat.

Tenint en compte la duració i els possibles registres, tot indica que podem parlar d’ONADA DE CALOR a la nostra geografia. Recordeu que es tracta valors previstos, així que potser els valors reals a les diferents localitats puguen diferir algun grau amunt o avall. Podeu estar informats a temps real de la situació meteorològica des de la web d’AVAMET: https://www.avamet.org/mxo-mxo.php

Recordeu seguir els següents CONSELLS: beure aigua freqüentment i evitar l’alcohol i la cafeïna, evitar l’exercici físic les hores centrals del dia, menjar abundants fruites i verdures, vestir amb roba fresca i clara, vigilar a xiquets, ancians i persones malaltes, i a l’hora d’eixir al carrer: buscar l’ombra, usar protecció solar si cal i, molt important, MAI deixar persones ni animals domèstics dins dels cotxes aparcats. En cas d’observar qualsevol fum a les muntanyes, crideu al telèfon d’Emergències (112)

tabla-de-temperatura

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 + nueve =