Comença la campanya de vacunació contra la grip estacional

El regidor de Sanitat José Vicente Benavent destaca la importància de vacunar-se per tal d’evitar confusions en cas de simptomatologia

Aquest dilluns comença la campanya de vacunació contra la grip estacional, que s’allargarà fins el proper 31 de gener de 2021 i en que s’espera distribuir al llarg de la Comunitat Valenciana més de 1.250.000 dosis a grups de risc.

“Per la situació excepcional que estem vivint, ara més que mai és convenient fer una bona campanya de vacunació contra la grip, sobretot amb les persones més vulnerables i de risc”, ha manifestat el regidor de Sanitat José Vicente Benavent, qui ha indicat que “si tenim una simptomatologia, vacunar-se és l’única manera de saber que aquesta no respon a la grip i obrint la possibilitat a altres malalties, com és el cas de la Covid-19”.

L’Ajuntament de Xàtiva ha habilitat el Centre Social de Majors ubicat al Barri Nord-Oest per tal de realitzar les tasques de vacunació, garantint totes les mesures sanitàries i de seguretat. Aquest espai alternatiu va ser sol·licitat pel propi centre de salut d’Ausiàs March, amb la intenció de no mesclar a les persones que acudeixen al centre a realitzar-se PCR pel Covid-19 amb aquelles que cada any es vacunen d’aquesta malaltia, sent la gran majoria persones de risc.

De fet, serà el propi centre de salut el que es posarà en contacte amb els usuaris habituals i persones de risc –majors de 65 anys o menors de 65 anys però amb patologies prèvies- per tal de concertar el dia i l’hora per tal de vacunar-se. També s’afegeixen a aquest llitat els sanitaris, els cossos i forces de seguretat, farmacèutics i embarassades. A més a més, totes aquelles persones interessades en vacunar-se, que no ho hagen fet mai, hauran de sol·licitar-ho al seu metge o metgessa de capçalera per tal de concertar una cita.

El regidor de Sanitat ha incidit també en que amb una vacunació davant la grip “disminuirem la incidència de pacients en els centres de salut i baixarem l’estrès propi de la incidència de patologies de Covid que estan apareixent”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

4 × dos =