Cerdà adveteix que el PP de Xàtiva busca desprestigiar les noves formes de Govern en el COR

El president del COR recorda que ha sol·licitat la paralització de la planta de Llanera i va a professionalitzar la gestió

El president del Consorci de Residus (COR), Roger Cerdà (PSOE), ha posat sobre avís de la campanya de desprestigi que està promovent el PP contra l’entitat de gestió de residus. Cerdà lamenta que el PP de Xàtiva trenque el consens aconseguit amb altres alcaldes populars per a aprovar mesures importants com la paralització de la planta de Llanera. A més, el també alcalde de Xàtiva ha aclarit que les contractacions que s’han produït en els últims mesos estan destinades a guanyar eficiència i estalviar en despeses, atès que s’evita «duplicar tasques i tenir dues secretàries, una per a l’alcaldia i una altra per al Consorci». Respecte al canvi d’empresa de comunicació, també ha concretat que el COR disposava d’una empresa amb seu a Madrid que tenia problemes fins i tot per a comunicar en valencià.

El president del COR, Roger Cerdà, recorda que «el PP de Xàtiva una vegada més utilitza una maniobra de distracció perquè no es parle de les coses importants». «Estem treballant per a paralitzar la planta de Llanera de Ranes, professionalitzar la gestió del consorci i ens hem personat en la causa per l’adjudicació de la planta de Llanera i estem treballant per
implantar descomptes per a fomentar el reciclage», ha dit. «És evident que del PP de Xàtiva no espere un aplaudiment, però m’estranya que el PP de Xàtiva no s’haja alegrat de la paralització del polèmic macroabocador de Llanera, ni haja felicitat als veïns per la seua lluita constant», ha criticat.

Cerdà remarca que «és una estratègia de desprestigi preventiva. Saben que el COR va convertir-se en una eina modèlica de la gestió de residus. El PP de Xàtiva està intentant posar la bena abans de la ferida perquè no es veja el gran treball que les forces d’esquerra anem a fer en el COR».

Cerdà ha explicat que la contractació d’Ana Sanhipólito, secretària de la alcaldia de Xàtiva, «es fa per una qüestió d’eficiència en la gestió i estalvi econòmic». «En primer lloc, si el president del COR i l’alcalde de Xàtiva són la mateixa persona el lògic és no duplicar càrrecs i tenir dues secretàries. Una de les primeres decisions va ser prescindir de
la treballadora que feia, entre altres funcions, de secretària de l’anterior president. Hem guanyat en eficàcia i estalviarem molts diners als ciutadans», va advertir.

D’altra banda, Cerdà també ha aclarit que «el COR no té cap de premsa, tenia amb el PP i té ara una empresa de comunicació». Segons el president del COR, «fins ara hi havia una empresa amb seu a Madrid i amb la qual no estàvem contents. L’empresa de Madrid tenia fins i tot problemes per a comunicar-se en valencià. Vaig demanar que es canviara l’empresa per una que fóra més arrelada en el territori i que oferira millors prestacions».
El també alcalde de Xàtiva ha informat que «la nova empresa es va contractar amb el vot unànime de tots els partits polítics, inclòs el PP».

El president del COR també va fer referència al concurs per a contractar un gerent. «En l’època del PP els gerents dels consorcis de residus s’escollien a dit. Podria haver-ho fet com ho fa el PP però vaig preferir que hi haguera una validació tècnica. Seran els tècnics que diguen qui està capacitat per a aqueix lloc de treball. I per açò hem convocat un concurs».
«El PP de Xàtiva hauria d’explicar què concurs va passar Marcos Benavent per a ser gerent de IMELSA», ha ironitzat.

Finalment, l’alcalde de Xàtiva ha aclarit que «és bo, fins i tot sa, que la ciutadania estiga pendent de les contractacions públiques. Però no pot ser que qui pose en dubte el treball de transparència i gestió exemplar siga un partit tacat per la corrupció», ha conclòs Roger Cerdà.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dieciseis − 16 =