Centenars de persones gaudeixen de la primera Romeria de la Pujà de Sant Josep

A quatre dies de la festa més gran de Xàtiva com són les Falles, les diferents comissions de la ciutat no san volgut pedrer per primera vegada en la història de les falles, la puja de Sant Josep a l’ermita.

DSC_0086Les falles de Xàtiva i el públic en general gaudiren ahir diumenge en la Pujà de Sant Josep, Centenars de persones participen en un acte nou impulsat per la Junta Local Fallera de Xàtiva, el Gremi de Fusters i l’Ajuntament de Xàtiva. La pujada sorgeix com a complement al baixà de tots els anys, el romiatge del matí del 19 de març. A les nou del matí des del carrer Carlos Sarthou, desfilaren en comitiva les diferents comissions de la ciutat, la junta Local fallera, el Gremi de Fusters, membres de la corporació municipal, l’Escola de Danses, la Magrana del Corpus, la Muixeranga i la imatge de Sant Josep, que anava sobre un carruatge tirat per cavalls.

DSC_0172En arribar a l’ermita, l’Abat, el president del gremi de fusters, l’alcalde i el president de la junta local es van dirigir al públic assistent, amb unes paraules d’agraïment, tot seguit la Magrana del Corpus, l’Escola de Danses i la Muixeranga van delectar al públic amb les seues actuacions. Per a finalitzar esmorzar de sota braç en la mateixa plaça. Actes com aquest enriqueixen la cultura i les tradicions de les festes josefines.

Fotos: Quique Luján

[g-gallery gid=»48493″]

No hay comentarios

Dejar respuesta

5 × 5 =