Celtas Cortos arriben aquest cap de setmana al Festival Nits al Castell

Després de l’energia de Tanxugueiras i Flora, arriba a la fortalesa una de les bandes més mítiques del panorama nacional

Xàtiva, 12 de juliol de 2023.- Després de l’espectacular concert d’aquest passat cap de setmana amb Tanxugueiras i Flora, arriba aquest dissabte 15 de juliol al Castell de Xàtiva (23 hores) el mític grup Celtas Cortos, també amb entrades exhaurides des de fa ja setmanes.

Les arrels de Celtas Cortos es remunten a finals de 1984, quan coincideixen com a estudiants quatre dels seus membres fundadors, que junt a un professor de francès conformen el Col·lectiu de Música de l’Institut Delicias, nom baix el qual comencen a interpretar música folk. El grup naix en 1985 fent honor a la popular marca de tabac sense filtre que fumava un dels integrants de la banda, i en 1987 van ser seleccionats per participar en un concurs de música, resultant guanyadors i gravant un disc compartit amb altres bandes. A principis de 1989 van gravar el seu primer àlbum «Salida de emergencia», compost exclussivament per cançons instrumentals, i amb el qual van arribar a vendre’s 60.000 còpies. Als inicis dels 90 la banda grava el seu segon disc: «Gente impresentable», que ja inclou lletra i que comença a fusionar altres estils, arribant a un públic massiu amb la venda de 180.000 unitats, col·locant alguns dels senzills en els primers llocs de les ràdio-fòrmules. Després arribarien «Cuéntame un cuento» (1991), «Tranquilo majete» (1993), «En estos días inciertos (1996), «Nos vemos en los bares» (1997). El 2 de setembre de 2008 llançaren «40 de abril», primer disc completament inèdit de la banda després de la tornada a la mateixa de Jesús Cifuentes en 2006. Li seguiren «Introversiones» (2010), «Vivos y directos» (2012), «Contratiempos» (2014), «In crescendo» (2016), «Energía positiva» (2018),

El treball de Celtas Cortos, amb més de tres dècades d’història, està carregat d’himnes amb cançons com «20 de abril», «Cuéntame un cuento» o «Retales de una vida». Després de l’aturada obligada per la pandèmia, els val·lisoletans van ser un dels grups amb més activitat en directe, i no han parat des d’aleshores.

Accés al Festival

Per als espectacles de Nits al Castell no està permès l’accés fins al Castell amb vehicle privat, oferint des del propi Festival un servei d’autobús inclòs amb l’entrada, així com també el pàrquing gratuït del Centre d’Especialitats. Els autobusos eixiran des de les 20:30 fins les 22:30 hores des de la plaça de l’Espanyoleto cap al Castell, realitzant el mateix camí de tornada en finalitzar el concert i durant les dues hores posteriors. A la mateixa plaça hi haurà un punt de venda on es podran aconseguir les entrades que puguen quedar disponibles en taquilla abans del concert.

No hay comentarios

Dejar respuesta