El CAX Orientació participa en el Trofeu Costa Càlida que se celebra a la ciutat de Iecla

Al voltant d’uns 1.500 orientadors, d’unes 25 nacionalitats diferents, s’han reunit en el XXXII Trofeu Internacional d’Orientació Costa Càlida de Múrcia que se celebrà a la ciutat de Iecla el passat cap de setmana 29 de febrer i 1 de març. Aquest trofeu s’emmarca en la 3ª prova de la Lliga Espanyola d’Orientació (LEO) en la qual el CAX Orientació va participar amb un total de 12 orientadors en les proves de Llarga i Mitja distància i Sprint. L’equip del CAX Orientació que es va desplaçar fins a Iecla estava format per Aitana Benito, Arnau Benito, Paco Benito, Juanen Benlliure, Neus Carboneras, Pepe Prats, Carles Sánchez, Edu Sanchis, Irene Sanchis, Sofia Sanchis, Asier Vercher i Vicent Vercher.

El cap de setmana va comptar amb una climatologia molt bona per a la pràctica de l’esport de l’orientació. Les proves de Llarga i Mitja distància van transcórrer pel paratge de Los Algezares, zona d’algeps i argiles roges i grises, per un terreny típic mediterrani, situat entre els 640-730 m. d’altitud, de pi jove de repoblació combinat amb zones obertes o semiobertes. La runabilitat va ser bona en la major part de mapa, que oferia un relleu molt interessant amb gran quantitat d’elements. Per altra banda, la carrera Sprint es va disputar pels carrers del casc antic de la ciutat de Iecla, al voltant de la muntanya del castell, la qual cosa, feia que la ruta a seguir tinguera força pendent i desnivells notables.

Els més menuts del club van participar en la prova d’Open Groc el diumenge 1 de març i anaven acompanyats d’algun adult. La cursa els va servir per a agafar confiança en l’ús del mapa i la brúixola. D’aquesta manera, Aitana Benito, Asier Vercher, Irene Sanchis, Sofia Sanchis i Arnau Benito gaudiren d’una prova molt atractiva.

Per una banda, destaquem la participació de Carles Sánchez en la prova Sprint que se celebrà el dissabte 29 de febrer per la vespra, aconseguia la 30ª posició en la categoria M-40, i també va participar en la prova de Llarga distància pel matí. En la modalitat de Llarga distància també va participar Juanen Benlliure en la categoria M-50 i acabà en la 65ª posició. Per altra, Edu Sanchis i Paco Benito, finalitzaren les dues proves (Llarga i Mitja distància), el primer, en la 19ª posició en la categoria M-35B amb un total de 112.49 punts, i el segon, en la 39ª posició en la categoria M-21B amb un total de 79.89 punts.
El diumenge 1 de març, en la modalitat de Mitja distància, Pepe Prats arribava en la 28ª posició en la M-35B, Vicent Vercher en la 40ª posició en la M-40.

En aquesta prova de la Lliga Espanyola d’Orientació, el CAX Orientació, que milita en la 3ª Divisió, va quedar en l’11ª posició, la qual cosa li permet sumar un total de 505.38 punts i assolir la 18ª posició després de celebrar-se tres proves de la LEO.

La propera participació del CAX Orientació serà en el Trofeu d’Orientació “Pous de neu” Muntanyes alacantines, que se celebrarà a Xixona i a Ibi el 14 i 15 de març, respectivament de les lligues LACV i LSE. La prova de Xixona serà també Campionat Autonòmic de la modalitat