Cartes dels lectors: La culpa la té el Dimoni

Cartes dels lectors: Hui ens escriu Jorge Herrero de Xàtiva.

És comú cercar la culpa dels nostres problemes en uns altres. Resulta una actitud excessivament habitual en els qui haurien d’assumir les seues vertaderes responsabilitats. Allò que no se sap gestionar i del que se sent certa incapacitat de complir, acaba convertint-se en una qüestió insalvable, i per açò s’opta per intentar rebotar el problema en lloc d’admetre el fet i, per lògica, cercar una solució pertinent.

Tots som conscients que el paper de prendre decisions porta implícit la possibilitat de l’error, i açò sembra dubtes en qui ha d’interpretar aquest paper decisori. Com se sol dir, errar és humà, però vist el vist, hi ha qui opta per la indefinició i la incoherència, deixant de costat la responsabilitat. S’amaga darrere de certa por i acaba mostrant la incapacitat de poder adoptar aquelles decisions que el temps i les circumstàncies els han facultat com la persona que ha de prendre-la.

rama-caida-albereda-diaridigital.esEsta xicoteta reflexió sobre la responsabilitat i la difícil tasca de “decidir”, té una connexió amb l’actualitat municipal més recent. La nostra ciutat està patint un problema bastant greu al meu entendre, i que requereix de solucions. Una qüestió com és les reiterades caigudes de branques dels vells arbres de la nostra Albereda, mereix un tractament seriós que desemboque en la presa de decisions ràpides, açò si, atenent primer a un diagnòstic que ens desvetle la vertadera gravetat d’un problema de seguretat per als veïns de Xàtiva. Cal assumir el problema i cercar solucions deixant de costat aquesta ja mal costum d’atribuir la problemàtica a “els d’abans”. Més encara quan “els d’abans” ja han avisat en diverses ocasions sobre el problema. Concretament en la Comissió de Foment el grup Popular Municipal ja va denunciar al juny de l’any passat sobre la caiguda massa habitual de branques, i va proposar que s’emetera un informe tècnic que avaluara l’estat dels arbres de l’Albereda.

rama-caida-ajuntament-diaridigital.esDesprés de produir-se diverses incidències relacionades amb aquest tema, en la mateixa Comissió a principis de setembre es torna a mostrar preocupació pels arbres de l’Albereda, i es torna a proposar la realització de l’informe sobre els arbres, d’un en un, amb tal de poder elaborar un pla d’acció. Davant la insistència la Comissió de Foment adopta per unanimitat sol·licitar del Tècnic municipal l’elaboració d’un informe sobre l’estat d’aquests arbres. Vàries han sigut les preguntes que des de l’oposició s’han realitzat sobre l’elaboració d’aquest informe i vàries han sigut les ocasions en les quals hem pogut comprovar que el problema augmentava, atès que eren ja moltes les branques de grans dimensions que estaven caent, provocant un problema important de seguretat.

Després de l’última incidència en la qual la caiguda d’una branca de grans dimensions va provocar greus danys en vehicles a causa del temporal de fort vent, sembla que llavors desperten les urgències, i l’alcalde anuncia l’elaboració d’aquest informe, després d’haver passat sis mesos des que la comissió de foment haguera pres la decisió. I com no, la culpa d’aquesta desídia la tenien “els d’abans”.

roger-con-la-rama-caida-diaridigital.es

Pense que davant aquest tipus de problemes fa falta tenir més capacitat de decisió, oblidar-se de la foto i assumir-ho per a cercar solucions. Perquè aquest problema no és de cap partit polític, és de la ciutat i per açò cal assumir-ho i, abans de res, remeiar-ho. A més no estem parlant d’una incidència casual i imprevisible, si no d’un fet que ja havia succeït amb anterioritat i que s’estava repetint en massa ocasions.

Els problemes cal afrontar-los amb responsabilitat i amb una actitud de voluntat de resoldre’ls, deixant de costat aqueixa tàctica de rebotar les obligacions en uns altres.

No hay comentarios

Dejar respuesta