Multitud de ciutadans van contemplar en el Gran Teatre l’Exaltació de les Falleres Majors de Xàtiva

IMG_6811-w700-h467L’emoció i el sentiment van ser els elements que van caracteritzar l’Exaltació i Presentació de les Falleres Majors de Xàtiva per a l’exercici 2017. Un esdeveniment molt especial que es va celebrar ahir en el Gran Teatre de Xàtiva i en el qual les protagonistes falleres de la ciutat, Carla Sanchis i Teresa Aparicio, van viure uns moments replets de satisfacció i il·lusió.

Les mantenidores de l’acte van ser dues personis d’excepció: Alicia Bru i Sofia Soler, Falleres Majors de València 2016.

IMG_6862-w700-h467La comissió de Molina Claret va dur a terme el apropósit de la presentació que va amenitzar al públic amb una representació molt entranyable. Els protagonistes van tirar mà de la història, van escenificar com va viure la ciutat de Xàtiva el fet que Felipe V ordenara la seu crema el que va provocar que deixara de denominar-se Xàtiva per cridar-se Nova Colònia de Sant Felipe. Així com els soldats van saquejar la ciutat i després de portar-se als joves a la guerra van cremar les cases, tirant a tots els habitants d’elles. Però els habitants de Xàtiva van lluitar contra la monarquia i tots junts van unir forces perquè Xàtiva no desaparegués del mapa i fos el que hui és, una gran ciutat. En definitiva, una obra molt emotiva que va agradar a tots els assistents.

IMG_6936-w700-h467Després del apropósit va pujar a l’escenari la Fallera Major de Xàtiva per al 2017, Carla Sanchis Boixader, acompanyada per l’alcalde Roger Cerdá.
Seguidament va desfilar la Fallera Major Infantil de Xàtiva per al 2017, Teresa Aparicio Baldrés, al costat del president de la Junta Local Fallera de Xàtiva, Jesús Gonzaléz i el seu acompanyant Alfonso Gozálvez.

L’alcalde i president Nat de la Junta Local Fallera, va proclamar a Carla i Teresa com a falleres majors per a l’any 2017 i tot seguit els va imposar la banda i la insígnia que les acredita. El moment de l’exaltació de les màximes representants falleres va ser màgic, ple d’esplendor i va ser seguit amb atenció pel nombrós públic congregat en el Gran Teatre. A partir d’aquest precís instant començava per a Carla i Teresa un exercici faller replet de sorpreses.

IMG_7248-w700-h467Seguidament van pujar a l’escenari les joves que conformen la Cort d’Honor de les Falleres Majors. Carmen Bernabéu, Àngela Rosa, Arancha Maravet i Patricia Viñes (Cort d’Honor de Carla) i Marta Prats, Maria Soler, Alejandra Aparicio i Carla Martínez (Cort d’Honor de Teresa ) i com a acompanyants: Mario Merino, Adrián García, Hugo Medina i Rafa Capuz, viuran també la festa josefina amb molta intensitat.

També van acompanyar a Carla Sanchis i Teresa Aparicio les Falleres Majors de cada comissió de Xàtiva, al costat dels seus respectius presidents.

IMG_7257-w700-h467Durant l’esdeveniment es van lliurar diferents reconeixements a personalitats que han destacat a les festes falleres. El Socarrat d’Honor recaurà en el faller de Joan Ramon Jiménez, Rafa Tortosa, activista cultural de la festa, mentre que l’Insígnia d’Or anirà a parar a Miguel Cortés, qui va ser membre de la Junta Local Fallera des de l’any 1988 fins el passat exercici, i on va complir principalment els funcions de nexe d’va unir amb la Junta Central Fallera.

IMG_7337-w700-h467Van ser convidats a l’esdeveniment la Fallera Major de València Raquel Alario, que just aquest divendres celebra la seua presentació, a més de la Bellea del Foc d’Alacant Ana Belén Castelló. També contarem amb la presència dels Falleres Majors de municipis com Alzira, Torrent, Gandia, Borriana i Dénia (que conformin el denominat G6 al que Xàtiva s’ha unit recentment), Benidorm, els Festeres de Gràcia de Canals i, com a novetat, els veremadors Majors de la Festa de la Verema de Jumilla.

L’himne oficial de la Comunitat Valenciana va tancar aquest acte emotiu i replet de sensacions inèdites. A partir d’aquest moment, comença el compte enrere per a l’inici de la festa fallera a Xàtiva.

[g-gallery gid=”19156″]

No hay comentarios

Dejar respuesta

nueve + 2 =