Cap de setmana amb bons resultats per al Club Bàdminton Xàtiva en totes les competicions

2 ors per a Thomas Wandschneider en el seu retorn als tornejos internacionals.

Després de la seua participació en els Jocs paralímpics de Tòquio el mes de setembre passat Thomas Wandschneider reprenia les competicions de caràcter internacional amb la seua participació a l’Uganda Per a Badminton International 2021.

L’esportista del club xativí es va desplaçar fins a la localitat de Kampala al costat de la resta d’integrants de la Selecció Alemanya de Parabádminton per a participar en aquest torneig que va reunir un total de 135 esportistes de diverses nacionalitats del 16 al 21de novembre en el MTN Arena.

Comencem la nostra crònica amb la prova d’individual masculí de la categoria WH-1 on Thomas va partir com a cap de sèrie número i va quedar enquadrat en el grup A, on no va tindre problemes per a imposar-se en els tres partits disputats i d’aquesta manera fer-se amb la primera plaça que li va donar el passe a les semifinals on s’enfronte al jugador brasiler Marcelo Alves Conceicao al qual supere 21-15 i 21-11 aconseguint el seu passe a la final. Una final on li esperava el rus Konstantin Afinogenov que no va poder fer res enfront d’un Thomas que s’imposava per un contundent 21-4 i 21-13 per a alçar-se amb la primera de les medalles d’or.

En la prova de dobles masculí WH1-WH2 va formar parella amb un nou company, Rick Cornell Hellmann, quedant enquadrats en el grup B. Igual que en l’individual Thomas i Rick es van imposar amb facilitat aconseguint la passada al quadre final. En semifinals es van creuar amb la parella russa formada per Konstantin Afinogenov i Aleksei Minin als quals van véncer per un doble 21-7. El diumenge es va disputar aquesta segona final enfront de la parella índia, Prem Kumar Ale i Abu Hubaida a la qual no van donar opció amb un 21-13 i 21-13 a favor de Thomas i Rick, que es feien amb l’or.

1a Jornada dels “Jocs Esportius de la CV” en la categoria cadet.

Dissabte passat 20 de novembre un grup de 12 esportistes del Club Bàdminton Xàtiva de les categories cadet i infantil es van desplaçar fins a la localitat alacantina del Campello per a participar en la primera jornada dels “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana” en la categoria cadet.

El rendiment dels nostres esportistes cadets (Hugo Medina, Jaume Tur, Maria Sanz, Vicent Molina i David Polop), acostumats a competicions territorials i nacionals de major nivell no van tindre massa dificultats en aquesta primera jornada i van aconseguir un 100% de victòries en les proves d’individuals i dobles. Els infantils Andrea Orquín i Marcos Cimas també van aconseguir ple de victòries seguits de Jesús Cimas amb tres de quatre.

La resta de companys infantils continuen treballant per a aconseguir millorar el seu rendiment de cara a les pròximes jornades de la seua categoria i d’aquesta manera seguir amb la seua evolució.

En resum, es van aconseguir el 63% de victòries en les proves d’individuals i el 75% en les proves de dobles, sent un balanç molt positiu per als esportistes del club xativí.

Els xativí aconsegueixen 6 medalles en el TTR Absolut/Sènior disputat a Enguera.

La capital de la Canal de Navarrés es convertia novament en l’epicentre del bàdminton de la Comunitat Valenciana en acollir un Torneig Territorial de les categories absoluta i sènior que va reunir 101 jugadors de diverses comunitats.

El Club Bàdminton Xàtiva va estar representat per un total de sis esportistes que van participar tant en la categoria absoluta com en la sènior.

Comencem el nostre resum per la categoria absoluta on va participar Edu Beltrán en la prova d’individual amb la disputa de les seues dues trobades del grup I on com sempre Edu es va esforçar al màxim en cadascun de les seues trobades.

Ja en la categoria sènior, la parella formada per Julio Martín i Juan Antonio López va competir en la prova de dobles masculí A1 on van aconseguir imposar-se a la resta de parelles rivals aconseguint el primer lloc de la

classificació i la medalla d’or. Juliol també va competir en la prova de dobles mixt B1-B2 formant parella amb Mª José Mompó on van quedar enquadrats en el grup B. Després d’aconseguir la primera plaça del seu grup van accedir a la fase final on es van veure les cares en la final enfront de la parella formada per Antonio Jover i Enriqueta Mallol als quals van superar per 21-9 i 22-20 per a acabar com a primers classificats.

Passem ara a l’individual de la categoria C1-C2 on els jugadors del C.B Xàtiva José Luis Llopis i Santiago Villanueva es van veure les cares i es van disputar les primeres places del podi resultant vencedor José Luis Llopis seguit en segona posició per Santiago Villanueva que va aconseguir la plata en imposar-se a Jorge Catalá en una ajustada trobada a tres sets por16-21, 21-15 i 21-16.

En la categoria D, en la prova de dobles masculí van participar Carlos Martínez al costat de Santiago Villanueva, que van aconseguir una plata després de disputar-se la primera plaça enfront de la parella formada per Robert De Koning i Anthony George Walter Hobbs i cedir per 12-21 i 10-21.

Acabem la nostra crònica amb la prova de dobles mixt D-SV on la parella formada per Carlos Martínez i Amparo Simón (C.B Enguera) van aconseguir penjar-se en bronze.

En resum, una bona jornada per als esportistes sèniors del C.B Xàtiva que van aconseguir un total de 3 ors, 2 plates i un bronze en aquest últim torneig.

Redacció i Fotografies: Javier Alcázar Tomás.

Agenda esportiva

El Pou BWF World Sènior Badminton Championships 2021

Del 28 de novembre al 4 de desembre se celebrarà en la localitat andalusa de Huelva l’edició de 2021 del BWF World Sènior Badminton Championships en el qual participaren dos esportistes del Club Bàdminton Xàtiva, Carlos Martínez i Mª José Mompó.

Palacio d’Esports Carolina Marín de la localitat de Huelva acollirà als 1247 esportistes que prengueren part d’aquest esdeveniment de caràcter mundial i que reuneix les millors raquetes de tots els continents.

Els esportistes xativins han aconseguit la classificació per a disputar dues proves, en el cas de MªJosé Mompó participarà en la prova de dobles femení +35 al costat de la seua companya Silvia Rueda i en la de dobles mixt +40 al costat de Gustavo López. D’altra banda, Carlos Martínez disputarà la prova d’individual masculí +70 i la de dobles masculí +70 al costat del seu Ramón Quiroga.

Campionat d’Espanya Sub-15

Divendres que ve 26 de novembre s’iniciarà la disputa del Campionat d’Espanya de Bàdminton en la categoria Sub-15. L’expedició xativina, formada pels esportistes Andrea Orquín i Jesús Cimas, viatjarà fins a la localitat de Ponteareas (Pontevedra) participar en aquesta edició de 2021 que congregarà a un total de 126 esportistes de tot el territori espanyol.

Els jugadors xativins s’han classificat tant en les proves d’individuals com en la prova de dobles mixt i esperen mostrar un bon rendiment en les seues trobades.

No hay comentarios

Dejar respuesta