Candidat Independent (PP) Octavio Pérez, “Serem la ciutat amb menor sedentarisme d’Espanya”

L’atleta i entrenador xativí Octavio Pérez, que es presenta com a candidat independent, és el “cap de sèrie” en el projecte d’Esports del popular Marcos Sanchis.

Octavio Pérez va ser presentat en la llista del Partit Popular de Xàtiva, fa unes setmanes, com la figura visible per a encapçalar un projecte motivador per a la capital de la Costanera i no és un altre que invertir en esport com a mitjà per a generar una millor salut en els ciutadans de la nostra ciutat.
Amb uns índexs de sedentarisme i obesitat molt alts al nostre país, la nova pandèmia del segle XXI no ha sigut solament el COVID sinó el sedentarisme, coneguda com la «pandèmia silenciosa», tant de xiquets com de majors. Per això, el projecte elaborat per Pérez, que és també entrenador d’alt rendiment, aprofundeix en diferents mesures com ara la implementació d’un bo per a centres esportius i gimnasos «per cada euro que s’inverteix en esports ens estalviem un 300% en sanitat», com va apuntar en l’acte que va tindre lloc en el saló noble de la Casa de la Cultura fa tan sols una setmana, el qual va penjar el cartell de «ple» i una gran assistència d’esportistes, tant d’àmbit nacional com internacional, com l’atleta Robert Pkemoi, actual guanyador de la Transgrancanaria, sent el primer atleta kenià a fer-ho i que el mateix Octavio Pérez entrena.
«L’esport ha de ser una prioritat pública i per això implementarem l’oficina de l’esport perquè qualsevol persona puga vindre a informar-se o fins i tot al fet que li elaborem un pla personalitzat». Va referir Pérez en la setmana passada, al qual se li va veure entregat al projecte. A més va afegir «la recepta esportiva serà un mecanisme perquè els professionals sanitaris puguen derivar feia l’oficina de l’esport on allí avaluarem el cas particular de cada persona i bé derivar a un centre esportiu o ajudar-lo de qualsevol altra manera amb l’esport com a eina de salut».
En paraules de Marcos Sanchis, «la nostra ciutat necessita una renovació completa després d’aquests anys d’abandó socialista. L’ens públic ha d’implicar-se de manera ferma i no donar per fet que mitjançant el pagament de subvencions a clubs sé de per compliment a l’esport local. Això no és anar a l’arrel del problema. Amb Octavio en la regidoria d’esports ho aconseguirem»
Activa’t Xàtiva, que és com es denomina el projecte elaborat pel futurible regidor, destaca per ser un pla pioner i nou que en cas d’arribar a la Casa de la Ciutat el pròxim 28 de maig, farà reconfigurar la parcel·la d’esports del consistori, però que des del Partit Popular han decidit, secundat i apostat al 100% en l’atleta campió del món màster 800 m.
«Volem que Xàtiva siga la ciutat amb l’índex de sedentarisme menor de tota Espanya. No és només un projecte polític, és un projecte per i per a les persones. La nostra salut depén de nosaltres mateixos i recuperarem les sendes, les vies saludables i totes les instal·lacions esportives. Des del govern local impulsarem un nou concepte que ens farà col·locar-nos al capdavant del nostre país com un referent.» van acabar per afegir Sanchis i Pérez.

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 × cuatro =