L’Ajuntament de Canals, mitjançant la regidoria d’Igualtat, ha preparat una sèrie d’activitats dirigida a tots els públics per a commemorar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, el 25 N.
Aquest dimecres 8 de novembre tindrà lloc el Taller de Xapes Igualitàries impartit per les professionals de Proactives. Aquesta activitat consistirà en primer lloc en la realització del que significa el concepte d’igualtat, es treballarà sobre les vivències i es crearà un debat, i posteriorment es confeccionaran les xapes amb missatges contra la violència cap a les dones.
El dimecres 15 de novembre, Canals ràdio acollirà el Taller de Ràdio. Parlem d’Igualtat. Aquest taller està dirigit a xiquets i xiquetes d’entre 8 i 18 anys. En ell, tractaran d’un tema d’actualitat i es treballarà amb una perspectiva transversal per tal de comunicar i visibilitzar problemàtiques socials.
El dimarts 21 de novembre es durà a terme un taller de Psicodansa que està dirigit a totes les dones que hi vulguen participar. En ell tractaran temes com la maternitat, la falta de temps, l’autoestima i tot a través de la dansa i la diversió per a gaudir d’una bona estona.
El divendres 24 de novembre es realitzaran les lectures del Manifest del 25 N. A les 12 h serà en el pati del Centre de Formació de Persones Adultes de Canals i a les 13 h serà a l’Ajuntament de Canals.
Per altra banda, el Club de Lectura ha organitzat una projecció on es mostrarà la problemàtica que pateixen les dones amb la pel·lícula “Una joven prometedora”.
I per últim, el dissabte 25 de novembre es durà a terme un taller de Defensa Personal impartit per les professionals de Proactives. Aquest taller està dirigit a dones i adolescents a partir de 13 anys.
Per altra banda, la regidoria d’Educació junt amb la d’Igualtat han preparat una sèrie de xarrades sota el títol “Igualtat en l’Educació”.
Es tracta de dos tipus de xarrades enfocades als cursos de 5é i 6é de primària i a tots els cursos d’educació secundària dels centres educatius de Canals.
Per una banda, els xiquets i xiquetes de primària podran conéixer el seu cos i identificaran els estereotips de gènere i per l’altra, l’alumnat de l’ESO realitzaran l’activitat anomenada “Stories sense filtres” on reflexionaran sobre situacions concretes, identificaran les violències masclistes de baixa intensitat i proposaran relacions de bons tractes.