Canals i Cerdà viuen el dia gran de les seues festes

Els dos municipis de la comarca es preparen per a viure un dels dies grans de les seues festes en honor a Sant Antoni.

En el cas de Canals, la jornada ha arrancat a les 9:30h amb la benedicció dels parells infantils i cavalcada de festers infantils anunciadora de les festes patronals. Seguidament, s’ha procedit a la salutació de benvinguda a les festes per part de la Festera de Gràcia i el lliurament al fester de la bandera de Sant Antoni i primer vítol. En tan sols uns minuts, a les 12:00h, hi haurà missa.

Ja per la vesprada, a partir de les 16:30h es presentarà als festers per a 2019 al Casino Gran i a les 17:00h començarà la cavalcada de carroses a l’avinguda Vicent Ferri. A les 20:30, solemnes vespres a l’església parroquial i a les 21:00h cremà de la foguera. Finalment, a les 23:00h, sopar de gala amenitzat per orquestra. Demà es celebrarà el dia en honor a Sant Antoni i dijous el dels Parells.

Per cert, que els responsables municipals es reuniren ahir al despatx d’alcaldia per coordinar i acabar de preparar els protocols de seguretat i emergències de cara a les festes de Sant Antoni.

L’encontre va comptar amb la presencia de l’alcalde de Canals, Ricardo Requena, el primer tinent d’alcalde Joan Carles Pérez i el regidor de Seguretat Ciutadana, Toni Sánchez, els quals tractaren amb el cap de Policia, el tinent de la Guàrdia Civil i el cap de bombers de Xàtiva les mesures a tenir en compte durant les celebracions.

Per la seua banda, Cerdà cremarà la seua foguera, que enguany té una alçada d’al voltant de 10 metres, a les 21:00h i després hi haurà orquestra. Prèviament pasacarrer, recollida de les autoritats, canvi de bandera a l’Ajuntament i vespres a l’església.
Demà dimecres hi haurà ofrena i misa pel matí. Per la vesprada serà la benedicció dels animals i parells i a les 20:00h hi haurà processó.

L’alcalde de la localitat, José Luis Gijón,ha insistit en que la festa està creixent al municipi i que en properes edicions s’incorporaran novetats.

Finalment, ambdós alcaldes han convidat als veïns a gaudir d’aquestes festes i han confirmat que comptaran amb la visita de diferents autoritats comarcals i provincials. De fet, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha confirmat la seua assistència a la tradicional encesa de la Foguera de Canals.

No hay comentarios

Dejar respuesta