Canals es suma a la campanya “Mans al Riu”

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Canals, que encapçala  Miquel Alventosa, se sumarà al «Mans al Riu», la històrica campanya de voluntariat ambiental de la Fundació Limne, entitat sense ànim de lucre enfocada a la restauració d’ecosistemes mitjançant la participació ciutadana. Esta campanya, que se celebra anualment des de fa dotze anys, busca crear consciència en la ciutadania sobre la necessitat d’atendre a l’estat dels nostres rius frenant, en la mesura del possible, les pràctiques que els degraden.

«Mans al Riu» és una jornada de neteja de rius que s’organitza alhora en diversos municipis i que pretén visibilitzar l’estat dels nostres ecosistemes i fer una gestió responsable dels nostres residus. Des de Limne assenyalen que «cada any arrepleguem dels rius desenes de neveres, pneumàtics, bombones de butà, mobles o altres andròmines que no pertoquen a la natura». Per això, i amb ànim de resoldre el problema, durant el transcurs de la jornada els monitors informen els i les participants sobre el destí que correspon a cada residu, donant també detalls de la recollida municipal.

La campanya, que compta amb el patrocini de Global Omnium, arriba enguany a 36 municipisorganitzant-se en dos línies d’acció diferenciades: el voluntariat enfocat a la participació de particulars i famílies i, com a novetat de l’edició 2021, una campanya especial pel públic escolar, on, en el cas de Canals hi ha participat un total de 65 alumnes de 1º d’E.S.O de l’I.E.S Sivera Font, perquè les noves generacions coneguen, des d’una proposta lúdica i didàctica, els problemes a què s’enfronten els ecosistemes naturals.

No hay comentarios

Dejar respuesta