Canals celebrarà el I Torneig Interescolar Femení de bàsquet

Les regidories d’Igualtat i d’Educació de l’Ajuntament de Canals, encapçalades per Edu Badal, junt amb el club de bàsquet de la localitat, La Foguera, han preparat el I Torneig Interescolar Femení 3×3 de bàsquet, amb motiu de la celebració del Dia de la Dona.

“La nostra idea consisteix a organitzar un torneig de bàsquet femení amb les diferents escoles de Canals, un projecte educatiu i esportiu curricular”, explica Jaume Gisbert, president del club de bàsquet La Foguera.

En aquesta activitat hi participaran els i les alumnes de 5é i 6é de primària dels CEIP José Mollá, Vicent Rius, Calixte III i el col·legi Cervantes. A més a més, l’alumnat de segon de batxillerat, que cursen l’assignatura d’Educació Física, també participarà sent els qui duran a terme l’arbitratge el dia de l’activitat, els quals, prèviament hauran sigut formats pel club de bàsquet.

El club el qual organitza cada any, i des de fa més de 10 anys, un torneig de 3×3, ha observat la mancança de participació femenina en aquesta categoria. “Per tant, un dels nostres objectius és buscar l’equitat entre els i les participants”, assenyala Gisbert.

“El pròxim 8 de març el Pavelló Ricardo Tormo es convertirà en tota una festa de l’esport. Des de les 9.30 h fins a les 13.30 h, el pavelló estarà obert per a totes aquelles persones que vulguen animar a les esportistes que estaran duent a terme els diferents partits”, comenta el regidor Edu Badal.

“A més a més, el consistori regalarà samarretes a tots els i les participants i també els proporcionarà aigua i fruita gràcies a la col·laboració desinteressada de l’empresa canalina Madremía i a Global Omnium, que repartirà ampolles d’aigua entre les participants”, conclou Badal.

Per a finalitzar, el director del club de bàsquet La Foguera, Jaume Gisbert, comenta que “amb la creació del nostre primer equip format íntegrament per xiquetes, volem construir una pedrera femenina que deixe de banda els estereotips de gènere als esports col·lectius, amb la creació d’una família inclusiva, que busque una igualtat entre sexes”.

No hay comentarios

Dejar respuesta