Ahir, el Centre Cultural Papa Calixt III va reunir a canalines i canalins que una vegada més han mostrat l’estima per les festes patronals en honor a Sant Antoni Abat i que han volgut celebrar aquest reconeixement tan important per a tot el poble de Canals.

D’una manera especial, van estar convidats les Festeres de Gràcia i els Festers dels últims deu anys, tots aquells que han celebrat la festa mentre ha estat reconeguda Festa d’Interés Turístic Autonòmic. A més, la Diputació de València va voler estar present en aquest esdeveniment i ho va fer amb la presència del President de la Diputació, Toni Gaspar, i la Diputada de Turisme, Pilar Moncho.

Canals-Festes-Sant-Antoni-Abat-4Aquest acte va tenir com a eix central el vídeo en el que es celebra i es promociona el reconeixement d’Interés Turístic Nacional a les Festes i el documental més extens que mostra cada detall dels tres dies de festa.

Celia Ibáñez, regidora de Fira i Festes de l’Ajuntament, va explicar a tots els assistents com ha sigut el treball d’aquestos darrers tres anys, des de que ella està al front d’aquesta Regidoria, fins arribar a rebre la confirmació de la Festa d’Interés Turístic Nacional.

Entre els parlaments, Toni Gaspar, President de la Diputació, va sorprendre a tots els assistents ja que ell també es va mostrar orgullós per aquest nomenament de les Festes que ell coneix personalment i que ha celebrat durant molts anys a Canals. Va dir que les canalines i canalins «ho teniu, ho sentiu i ho heu de mantenir», per això, va felicitar a tot el poble i va animar «a fer vibrar tota la província perquè aquesta és la festa més gran i ja siguem Festa d’Interés Turístic Nacional».

Canals-Festes-Sant-Antoni-Abat-3Per un altre costat, la Diputada de Turisme, Pilar Moncho, va felicitar a tot els assistents, als membres de l’Ajuntament que han treballat intensament amb il·lusió per aconseguir aquest reconeixement. A més, va afirmar que «Canals té al seu costat a la Diputació per donar-li nom a la nostra festa».

Ricardo Requena, Alcalde de Canals, va concloure els parlaments felicitant a totes les canalines i canalins perquè, com bé va dir, «aquest reconeixement és de tots i per això estem d’enhorabona, però ara la nostra festa ja no és sols nostra perquè aquest reconeixement ens compromet a compartir i obrir la nostra festa encara més».

L’acte va concloure amb el vítol de tots els assistents i amb les pastes típiques de la festa.

No hay comentarios

Dejar respuesta