Canals celebra la Junta Local de Seguretat amb la subdelegada del Govern, Raquel Ibáñez

Canals. -07.11.2023-  Aquest matí ha tingut lloc a l’Ajuntament de Canals la Junta Local de Seguretat presidida per l’alcalde, Nacho Mira, acompanyat per la subdelegada del Govern en València, Raquel Ibáñez, el Tinent de la Guàrdia Civil de Canals, Sergio Gandía, l’Oficial en cap de la Policia Local de Canals, Aritz Escobar, i els regidors Edu Badal i Loli Sanchis.

En la reunió han tractat diferents temes, entre ells relacionats amb la violència de gènere. Sobre aquesta qüestió s’ha posat sobre la taula el procediment d’actuació i coordinació entre les dos forces de seguretat de Canals per a la protecció de les víctimes de violència domèstica i de gènere. Així com la realització d’una anàlisi i estudi específic d’aquests temes en el municipi.

En la reunió s’ha acordat reprendre les taules interdisciplinàries de la violència de gènere amb l’objectiu de conéixer des de tots els àmbits aquest tipus de violència. 

Per altra banda, també s’ha parlat sobre les millores en les dependències de la Guàrdia Civil de la localitat.

En l’àmbit rural s’ha tractat el tema dels robatoris en els disseminats. També han destacat el paper que juguen les càmeres de seguretat que hi van a instal·lar-se, posant exemples de la seua funció en alguns llocs on s’han instaurat. La Guàrdia Civil recomana que davant un robatori primer cal avisar a les forces de seguretat abans de publicar-ho en les diferents xarxes socials.

Així mateix, també s’ha establit un pla de seguretat respecte a les festes patronals del proper mes de gener amb la incorporació de Punts Violeta.

La subdelegada del govern ha insistit en la instauració de l’aplicació gratuïta AlertCops. L’objectiu d’aquest és que qualsevol persona, amb independència del seu idioma, origen o de les seues discapacitats auditives o vocals puga comunicar a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat (Policia i Guàrdia Civil) una alerta, informació, dada o notícia sobre un acte delictiu o incidència de seguretat del qual està sent víctima o testimoni.

La ciutadania disposa així d’un canal complementari per a contactar amb Policia Nacional i Guàrdia Civil d’una manera ràpida, directa, discreta i eficaç.

No hay comentarios

Dejar respuesta