Canals acull l’exposició «Patrimoni contra les cordes»

L’Associació Cultural La Pebrella presenta a Canals l’exposició ‘Patrimoni contra les cordes’, produïda per la Federació d’Instituts d’Estudis del PV, la qual tracta sobre la importància del patrimoni valencià i especialment sobre la situació d’abandonament  en què es troba part important d’ell.

La inauguració serà divendres 11 al Centre Cultural Ca Don José a les 19.00 hores i la mostra es podrà visitar fins al 22 de novembre. Compta amb diversos panells relacionats amb Canals: les arcadetes de les séquies de reg, la terrissa canalera –l’art de la terra cuita–a la vida quotidiana, el Molí Vell o de Ferri i els safareigs [llavadors]  públics i privats.

L’exhibició també exposa materials sobre: Palau dels Íxer i de Portaguerra (Setaigües), Garroferas centenarias de Chiva (Chiva), Alfareria de Ademuz (Ademuz i antic terme), Indumentària tradicional i els seus usos  (Alcublas), Trinxeres de guerra en la Serralada d’Alcotas (Xelva), Les xemeneies dels rajolers (Oliva),  Conjunt de masos de la comarca del Maestrat (Comarca històrica del Maestrat), Torre d’Espioca (Picassent), el Castillo de Requena, (Requena), Conjunt Patrimoni Arquitectònic Industrial (Alcoi), etc.

No hay comentarios

Dejar respuesta