El Consell Social de la Universitat ha valorat la implicació de l’Entitat durant els últims 20 anys.
El Consell Social de la Universitat de València ha atorgat a Caixa Ontinyent el premi col·laboració de la XXVI edició dels premis Universitat-Societat de la Universitat de València. Un guardó que va ser entregat ahir al President de l’Entitat, José Pla, en la seu de la Fundació ADEIT (Fundació Universitat Empresa de València), per la Consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno.
El reconeixement ha sigut motivat per les diferents iniciatives que des de Caixa Ontinyent s’han mantingut amb la Universitat des de fa més de 20 anys. Cal destacar que l’Entitat forma part de la Fundació Campus Ontinyent des de la seua constitució i ha possibilitat que Ontinyent es convertisca en ciutat universitària amb més de 1.000 alumnes actualment. La inversió de la caixa supera els dos milions d’euros i assumeix també la gestió del govern corporatiu i l’administració de la fundació.
Així mateix, les aportacions econòmiques de Caixa Ontinyent juntament amb l’Ajuntament de la ciutat han permés la implantació específica dels graus de ADE, Magisteri Infantil, Ciència de l’Activitat Física i Esport, Infermeria, i el Màster de Psicologia General Sanitària.
Ha patrocinat la Càtedra d’Innovació a Ontinyent, ha encarregat diversos treballs a la Universitat relacionats amb la Responsabilitat Social i la transparència, i ha finançat els premis Juan José Renau, el Màster de Direcció d’Empreses i cursos de postgrau, entre altres.
També ha possibilitat les pràctiques formatives ja que, en els últims 6 anys, més de 70 estudiants de la Universitat de València les han realitzades en l’Entitat. De fet, el 14% del personal fixe de Caixa Ontinyent procedeix d’aquestes pràctiques.
Participa a més, des de 2017, en el Fòrum d’ocupació de la Facultat d’Economia. El President de Caixa Ontinyent, José Pla, ha destacat que “rebre aquest premi és un orgull per a nosaltres, perquè suposa un reconeixement a una labor realitzada durant anys, que ha contribuït a fer accessible per a molts els estudis universitaris, a oferir oportunitats, i a donar
suport al talent. Una actuació que és possible gràcies als nostres clients que, amb la seua confiança, contribueixen a la reversió dels nostres beneficis en obres socials com aquesta, d’un valor incalculable”.
Pla ha afegit que aquest tipus de col·laboracions són importants “per les sinergies que s’obtenen i que permeten avançar cap a una economia basada en el coneixement. D’una banda, la universitat escoltant les empreses pot millorar la seua oferta formativa adaptant-la a les necessitats del mercat. Per una altra, en la mesura que ocupadors i formadors estan més vinculats, disminueixen els costos de transacció i es genera una major eficiència en el mercat laboral. A més, els coneixements especialitzats en la Universitat, els seus projectes i infraestructures afavoreixen l’activació de processos innovadors en l’empresa que els dota d’eines competitives potents per a afrontar els reptes estratègics actuals”.