Caixa Ontinyent inicia el seu 140 aniversari activant el seu pla d’expansió

L’entitat té previst obrir oficines a Alacant i Paterna en els pròxims mesos.

El pròxim 31 d’octubre Caixa Ontinyent celebrarà el seu aniversari donant inici a l’any 140 de la seua existència, una efemèride especial per a la qual ha activat l’expansió geogràfica prevista en el pla estratègic 2023-2025, aprovat recentment pel seu Consell d’Administració.

Alacant i Paterna seran les primeres ciutats que comptaran amb nova oficina de Caixa Ontinyent, mentre es gestiona l’obertura en altres localitats a les províncies de València i Alacant.

Cal destacar que l’aniversari de Caixa Ontinyent coincideix cada any amb la celebració del Dia Mundial de l’Estalvi, una curiosa coincidència històrica que únicament es dona en esta Entitat, ja que el I Congrés Internacional de l’Estalvi, celebrat a Milà en 1924, va declarar el 31 d’octubre de cada any com a Dia Mundial de l’Estalvi en tant 40 anys abans, en eixa mateixa data, s’havia emés una Reial orde aprovant els estatuts fundacionals de la Caixa, amb quatre finalitats bàsiques: assegurar la disponibilitat dels estalvis dels seus clients; invertir estos estalvis finançant activitats productives que dinamitzen l’economia de la zona; facilitar l’accés de totes les persones als serveis bancaris; i revertir els beneficis en actuacions d’interés comunitari. Unes finalitats que, ajustades a cada moment històric, s’han anat mantenint al llarg del temps.

Entitat de referència en la Comunitat Valenciana

Un dels objectius que contempla el nou pla estratègic és que Caixa Ontinyent es convertisca en una entitat de referència a la Comunitat Valenciana; de fet és l’única caixa d’estalvis de la Comunitat i l’única entitat financera amb seu a les comarques centrals valencianes. D’ahí el llançament del seu nou pla d’expansió i el reposicionament de la seua marca basats en cinc pilars bàsics: proximitat, sostenibilitat, digitalització, obra social i, en definitiva, compromís amb l’entorn.

L’Entitat mantindrà el seu paper de banca territorial, pròxima, relacional, de cooperació i de confiança amb els seus grups d’interés, i ho farà reforçant especialment la seua solvència.

A més, preveu consolidar la digitalització dels seus serveis, amb una dotació i renovació constant, i sempre amb la màxima seguretat per als seus clients. I prioritzarà també la sostenibilitat de l’entorn, amb una implicació directa, tant en la gestió interna de l’Entitat com en el model de negoci i finançament.

Caixa Ontinyent reafirma així el seu paper de motor econòmic i social que ha mantingut al llarg de la seua trajectòria.

Labor social

Cal destacar que Caixa Ontinyent és, per la seua naturalesa jurídica, l’única entitat financera que reverteix els seus beneficis a la societat en forma d’obres socials, equivalent a la part que altres entitats destinarien a retribuir als seus propietaris. Una labor social que permet, d’una banda, millorar la qualitat de vida de les persones, i, per un altre, contribuir a la vertebració del territori i evitar la despoblació.

En els últims 10 anys, Caixa Ontinyent ha destinat 14 milions d’euros a obres socials. Una activitat singular que, any rere any i des de la seua fundació en 1884, ha anat aportant recursos i activitats a tot el seu àmbit d’actuació.

De fet, la seua obra social disposa de 25 centres en funcionament en 12 localitats, amb 278 llocs de treball directe, i anualment desenvolupa més de 100 activitats, col·labora amb prop de 100 col·lectius i beneficia a més de 150.000 persones.

El President de Caixa Ontinyent, José Pla, s’ha mostrat especialment il·lusionat davant este 140 aniversari “possible gràcies a la confiança dels clients i, sobretot, a la professionalitat del personal. Este 140 aniversari és una fita, un motiu d’orgull per a tots els que formem part d’esta Caixa”. Afegint que “el futur és esperançador per a la nostra entitat. El desenvolupament del nou pla estratègic permetrà continuar oferint el nostre model de banca de proximitat i relacional d’acord amb els nous temps i continuar secundant i impulsant l’economia de les nostres famílies i empreses; fer-ho a més adaptant-nos a les necessitats i circumstàncies de cada moment, com ho hem fet al llarg de la història; i també mantindre eixa reversió dels beneficis en una obra social d’un valor incalculable per a la millora del benestar de la nostra gent”.

No hay comentarios

Dejar respuesta